Sıfır çektik

İSTATİSTİKLERDE maç başına 37.3 ribaundla lig lideri olan evsahibi Panathinaikos karşısına kader maçına çıkan Fenerbahçe’nin Schortsanitis’in sakatlıktan yeni döndüğü akşamda güçlü olduğu pota altına oyunu yıkıp formda Bojan Bogdanovic garantili sayıları ve Bo McCalebb boyalı alan penetrasyonlarıyla neticeye gitmesini bekliyorduk.

Haberin Devamı

Kendisi maç başı 28.6 toplam ve 6.6 hücum ribaundu ile lig sonuncusu olduğuna ve kaçan atışı alarak ikinci atış bulma şansı olmadığına göre Kanarya’nın matematik olarak başka bir oyun planı olamazdı. Ama hiç hesaptan anlamayan Fenerbahçe koçu alışılmış beş dışarda formatından şaşmamakta kararlılığını (!) sürdürdü. Sekiz sıfırlık seriyle ileri fırlayıp ileri geçen Kanarya’yı Sofo’yu oyuna sokarak içerde dağıtmaya başlayan Pana önce momentumu daha sonrada skoru ele geçirdi.

Hesaptan anlayan yok

29-23 geride girdiğimiz ikinci yarıda evsahibi Lasme ve Sofo’yu dönüşümlü kullanarak boyalı alan hakimiyetini sürdürürken bizimkiler dışardan çember dövmeye devam ettiler. Sato’nun üçlükleriyle oyunda kalmaya çalıştık. 14-14’lük üçüncü çeyrekten sonra, sadece Panku sayılarıyla hücum eden Panatinaikos’un bu kadar kötü olduğu, ribauntlarda dengeyi yakaladığımız akşamda “ah baştan yanlış yapmasaydık” hayıflanmasıyla başımız önde eve dönüp, TOP 16 şansımızı İstanbul’a bıraktık.
Yıldız oyuncu öğütmesini sürdüren Anadolu Efes de evinde Caja Laboral’e farklı yenilince “hesap hataları” haftasını üç yenilgiyle kapadık.

Yazarın Tüm Yazıları