Şifayı İzmir'de buldu

Güncelleme Tarihi:

Şifayı İzmirde buldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 12:38

Kuzey Kıbrıs Türk Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşayan İngiliz uyruklu hasta Gloria Karabina Rhodes (66), akciğer kanseri tedavisi sürecinde geldiği DEÜ Hastanesi’nde başarılı bir ameliyat geçirerek şifa bulmanın sevincini yaşadı.

Haberin Devamı

Ocak 2015’te akciğerindeki kitle nedeniyle KKTC’de kemoterapi tedavisi uygulanan ve rahatsızlığı kontrol altına alınan Gloria K. Rhodes, daha sonra cerrahi işlem yapılmak üzere tavsiye ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne geldi. Rhodes, DEÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Şanlı ve ekibi tarafından ameliyat edildi ve akciğerinin sağ üst lobu alındı, yaklaşık bir ay hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olacak duruma geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde çok iyi hizmet aldığını, moralinin yüksek olduğunu belirten Gloria Karabina Rhodes "14 yıldır Kıbrıs’ta yaşıyorum. Oradaki doktorlar, Türkiye’de akciğer cerrahisi alanında uzmanlaşmış bir hastaneye gidebileceğimi belirtti. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi önerilince İzmir’e geldim. Burada her şey mükemmel. Doktorum ameliyatımın başarılı geçtiğini söyledi. Kendisine ve tüm ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Şanlı, akciğerinin sağ üst lobunu aldıkları Gloria Karabina Rhodes’un iyi durumda olduğunu, çıkacak patoloji sonucuna göre tedavinin süreceğini belirterek "Hastamız birkaç gün içinde taburcu olacak. Burada uyguladığımız ameliyatın yanı sıra Türkiye’de başka kuruluşlarda yapılmayan daha spesifik operasyonları da kurumumuzda gerçekleştiriyoruz. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının çoğu tedavi için Türkiye’yi tercih ediyor ve Türk doktorlara güveniyor. Cerrahi alanda öncülük ettiğim Diyafragma Pil uygulamalarını yurtdışında da yapıyorum. Hastalarımızın memnuniyeti bizim memnuniyetimizdir" dedi.

BAKMADAN GEÇME!