Sıfat, tamlama ve zamirleri şarkılarla öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Sıfat, tamlama ve zamirleri şarkılarla öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 14:09

Sıfat, tamlama ve zamirleri şarkılarla öğrendiler

Haberin Devamı

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin İlçesi'ndeki bir köy ortaokulunda Türkçe öğretmeni Süleyman Sakcı, sıfat, tamlama ve zamirleri öğrencilerin daha kolay öğrenebilmesi için 'şarkılı' eğitim yolunu seçti. Çeşitli şarkılarla ders konularını işlenirken, bu sırada çekilen videolardan oluşturulan klibi ise yaklaşık 100 bin kişi izledi.
Bolvadin'e bağlı Derekarabağ Köyü Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni Süleyman Sakcı'nın, öğrencilere eğlenceli şekilde ders anlatmak amacıyla yaptığı çalışma ilgi çekti. Öğretmen Sakcı öğrencilere sıfat, tamlama ve zamir konularını şarkılarla öğretme yolunu seçerken, öğrencilerin sıfatlar konusunda öğretmenlerinin yazdığı rap şarkı sözlerini okuduğu bir de video klip çekildi.
'BENİM ADIM SIFAT, ADIN ÖNÜNE GELİRİM'
Sosyal paylaşım sitesi facebook'ta oluşturulan 'Süleyman hoca ile yeni nesil Türkçe dersi' sayfasında paylaşılan ve yaklaşık 98 bin kez izlenen dersin videosunda okulu, sınıfı ve öğretmenini tanıtan bir öğrenci, "Benim adım sıfat, diğer adım önad. Adın önüne gelirim, nitelendiririm, belirtirim" sözlerini söylüyor. Klip erkek öğrencinin yerini ellerinde 'niteleme' ve 'belirtme' yazan kız öğrencilere bırakmasıyla devam ediyor.
Farklı konuları da bu şekilde işleyen öğrenciler tamlamalar konusunu da böyle öğrendi. Tamlamaları Ayna Grubu'nun 'Çayımın Şekeri' şarkısıyla öğrenen öğrenciler bu videoda ise şarkı içinde geçen tamlamaları sırayla tekrarlıyor. Candan Erçetin'in 'Onlar Yanlış Biliyor' şarkısıyla ise zamirler konusunu öğrenen öğrenciler, eğlenirken öğrenme fırsatı buluyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!