Şifalı mesir ilk onlar için saçıldı

Güncelleme Tarihi:

Şifalı mesir ilk onlar için saçıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 18:23

Şifalı mesir ilk onlar için saçıldı

Haberin Devamı

Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)- TÜRKİYE'nin 58 ilinden badminton yarışması için Manisa'ya gelen 600 çocuğa, Sultan Camii'nden şifalı mesir macunu saçıldı. Yurt, sevgi evleri ve koruyucu aile yanında kalan çocuklar, mesir macunlarından kapmak için birbiriyle yarıştı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 6'ncısı düzenlenen Badminton Şampiyonası, 50 ilden çocuk evleri, sevgi evleri yetiştirme yurtları ve koruyucu aile yanında kalan 600 çocuğun katılımıyla Manisa'da başladı. Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüş için toplanan çocuklar, Şehzadeler Mehter Takımı eşliğinde Mesir saçılacak Sultan Camiine doğru yürüdü. Çocukların yürüyüşüne; Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Konan, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya, 50 ilden çocuk ve sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı. Temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi'nin de eşlik ettiği yürüyüş, Sultan Camii Külliyesi'nde bulunan Bimarhane önünde son buldu. Burada Mesir duasının yapılmasının ardından çocuklar için Merkez Efendi ve beraberindekiler mesir saçtı. Çocuklar şifalı mesir macunlarından kapabilmek için birbiriyle yarıştı. 24 Nisan'da yapılacak Uluslararası Mesir Macunu Festivali öncesi, böylelikle ilk saçım çocuklar için yapıldı. Saçım töreninin ardından konuşan Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, şöyle dedi:
"50 ilimizden yaklaşık 600 çocuğumuzla beraber Manisa'da 6'ncı, Türkiye Badminton Şampiyonası'na bu kortej yürüyüşüyle birlikte başladık. Yarından açılışla beraber müsabakalarımız perşembe gününe kadar sürecek. Biz bu çocuklarımızın sadece temel ihtiyaçlarını karşılamıyoruz. Sosyal, sportif faaliyetleri, hem onların özgüvenlerinin gelişmesi hem de buradan ayrıldıktan sonra kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir takım aktiviteler de yapıyoruz. Manisa'da koruyucu ailede 135 sayısına ulaştık. Her çocuk mutlaka aile ortamında bulunmalı." 
Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç ise, 5 bin 200 çocuğun koruyucu aile yanında bakıldığını belirterek, "5 bin 200 çocuğumuz koruyucu ailede. Aynı zamanda aile yanında desteklediğimiz çocuklarımız var. Bugün itibariyle 93 bin çocuğu da kendi öz ailelerinin yanında destekliyoruz" diye konuştu.
Manisa'da 600 çocuğun katılacağı badminton yarışması, perşembe günü sona erecek.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!