Side’de tanitim atagi

Güncelleme Tarihi:

Side’de tanitim atagi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Rezervasyon iptalleri nedeniyle isletmeciler Turk turiste yoneldi

Side ve cevresindeki 27 otel ve konaklama tesisi, Manavgat Side Tanitim Grubu adi altinda birlesti. ‘‘Tarihi Degerlerimize Sahip Cikalim’’ sloganiyla kampanya baslatan Manavgat Side Tanitim Grubu, ilk etkinlik olarak Apollon Tapinagi'nda ‘‘Gun Apollon Tapinagi'nda Batacak’’ adiyla bir gece duzenledi.

Tuluyhan Ugurlu'nun piyano resitali ile baslayan tanitim gecesinde tuslari bozulan piyanonun azizligine ugrayan unlu piyanist, muhtesem konserini teknik nedenlerle tamamlayamadi. Gecede aralarinda Behiye Aksoy, Fikret Otyam, Hayri Mumcu, Rustu Rencber, Tarik Kabaagac, Yildirim Mayruk, 1997 Fransa ve Avrupa Guzeli Franceska Viudes ile 1994 yilinda Dunyanin En Iyi Mankeni unvanini alan Rebecca Ayoko Adamah'a da Side'nin gonullu turizm elcileri plaketleri verildi.

Manavgat ve Side Tanitim Grubu'nu olusturan turizmciler, bu bolgenin yabancilar tarafindan cok iyi tanindigini ancak yerli turistler tarafindan cok iyi bilinmedigini soylediler. Rezervasyon iptalleri nedeniyle bu yaz sezonunda fiyat indirimine gittiklerini belirten isletmeciler, Turk turistleri beklediklerini, bu sezonun yerli turistler icin 'altin yil' olacagini soylediler.

Tapinakta gun batimi

Sairlere ilham kaynagi olan Side'de gunes bir baska batar. Tarihte bir cok medeniyete ev sahipligi yapan Side, gunumuzde de bir turizm cenneti. Her ulustan tatilcileri agirlayan Side, bugunlerde biraz buruk. Carsisi sessiz, sahildeki cay bahceleri eski civiltisindan uzak. Turizmde yasanan kriz, Side'yi de derinden etkiledi. Bu ic karartan goruntunun ortadan kalkmasi icin genc turizmciler kollari sivadi. Cengiz Haydar Barut Baskanligi'nda Side Manavgat Tanitim Grubu, tanitimda ilk adim olarak, gunesin bir baska guzel battigi Apollon Tapinagi'nda yuzlerce davetliyi bulusturdu. Gizemli tapinakta saatler 20.15'i gosterdiginde tum nefesler tutuldu. Piyanodan melodiler yukselirken, once etraf kizilliga boyandi. O masmavi ortam bir anda pastel bir renge burundu. Apollon Tapinagi'nin sutunlari arasinda Beydaglarinin arkasindan gunes batarken, o muhtesem ana tanik olanlar essiz duygularin doruguna cikti. Orada bulunan herkes gibi, konuk guzeller Rebecca Ayoko Adamah ve Franceska Vuides de duygularini ‘‘Side bizi buyuledi’’ diyerek anlatti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!