Şiddetten kaçtı, sefalete yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Şiddetten kaçtı, sefalete yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2017 15:04

Şiddet gördüğü eşinden ayrılıp 4 yaşındaki oğlu ve kalbi delik olan 6 aylık bebeği İlayda ile Antalya’ya gelen Fatma Çağlak hayata tutunmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

 

ALKOL bağımlısı eşinden şiddet gördüğü için ayrılıp 10 gün önce iki çocuğuyla Hatay’dan Antalya’ya gelen Fatma Çağlak’ın yatacak bir kilim ve battaniyeden başka hiçbir şeyi yoktu. Kız kardeşinin borç alıp verdiği parayla ev kiralayan 31 yaşındaki kadın, 4 yaşındaki Uğur ve kalbi delik olan 6 aylık İlayda bebekle boş evde bir kilimin üzerinde mum ışığında yaşamaya başladı.

25 GÜNLÜKKEN ANLAŞILDI

İlayda’nın kalbinin delik olduğunu 25 günlükken Gaziantep Şehit Kamil Hastanesi’nde öğrendiklerini söyleyen Fatma Çağlak, “Birkaç gün hastanede yattı. Doktor eğer iyi bakılırsa riski atlatıp düzelme ihtimalinin olduğunu söyledi. Kalbindeki deliğin kapanması için sağlıklı beslenmesi, meyve, özellikle üzüm yemesi ve kilo alması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

 İYİ BESLENMESİ GEREKİR

Minik İlayda’nın kalbindeki rahatsızlık nedeniyle mikroplara karşı vücudunun bağışıklığı düşük olduğunu söyleyen Çağlak, “O yüzden çok çabuk hastalanıyor. Sürekli olarak steril bir ortamda yaşaması gerekiyor. Elimden geldiğince dikkat ediyorum, çevresini silip temizliyorum” diye konuştu.

 İKAMETİNİ ALDIRAMADI

Antalya Yardımlaşma Platformu geçtiğimiz günlerde anne ve iki çocuğuna ev eşyası ve gıda yardımında bulundu. Ancak Fatma Çağlak’ın kalbi delik İlayda bebek ve küçük Uğur’a bakabilecek bir geliri yok. Evin elektriğini açtırmak için gereken depozitoyu veremediğimden kira sözleşmesi imzalayıp ikametini Antalya’ya aldıramadığını söyleyen anne, “Bu yüzden Kepez Kaymakamlığı ya da belediyelere destek almak için başvuruda bulunamadım. İlk kiramı kardeşim borç alıp ödedi ama ikincisini nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Çok şükür yardım geldi de eşyasız kalmadık” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!