Şiddetli tepkiler açığa çıkabilir

Sabahın erken saatlerinde ortaya çıkan sürpriz durumlar ilginç önlemlerin alınmasına neden olabilir.

Teknolojide ortaya çıkan mucizevi gelişmelere karşılık şaşkınlık uyandırıcı yöntemler ve buna bağlı karışıklıklar da açığa çıkabilir. Meydana gelen olaylar hayal gücünü harekete geçirirken endişeleri ve kuruntuları da besleyecek. Yanılgıların neden olacağı olaylar kitlesel boyutlar kazanabilir ve şiddetli tepkiler açığa çıkabilir.

KİTAP

Mistik Kabala

Hermetik Kabala’nın sırlarını anlaşılır bir dille açıklayan Dion Fortune’un yazdığı "Mistik Kabala" adlı kitap metafizik gerçekleri araştıranlar için kaynak değerini taşıyor. Hatta Hermetik Kabala’yı öğrenmek isteyenler için bir başlangıç kitabı niteliğinde. Ancak yine de bu kitabı anlayabilmek için spritüel felsefeyi bilmek ya da en azından metafizikle az da olsa ilgilenmiş olmak gerekiyor. Fakat spritüalizm, okultizm ve mistisizm hakkında fikri olmayanlar da "Mistik Kabala"yı okumaya başladıkları andan itibaren içinde sözü edilen konuları araştırma ihtiyacı duyarak bilgi dağarcıklarını genişletebilirler.

Kabala, "Hayat Ağacı" üzerine kurulu kadim bir sistem. Dion Fortune şöyle tarif ediyor: "Kabalanın yönteminden bahis açılmışken, kadim hahamlardan biri, ’Eğer melek insanla konuşacaksa insan biçimine bürünmelidir’ der. Bizim Hayat Ağacı dediğimiz ilginç sembol sistemi, evrende ve insan ruhunda tezahür eden bütün etki ve kuvvetler ile bu kuvvetlerin karşılıklı etkileşimlerini, her birimin görece konumları görülsün ve aralarındaki ilişkiler takip edilebilsin diye bir şemaya indirgeme denemesidir. Hayat Ağacı kısaca bilimin, psikolojinin, felsefenin ve teolojinin iskeletidir."

Hermes Yayınları’ndan çıkmış olan "Mistik Kabala", Murat Sağlam’ın çevirisi. Doğrusu böylesine ciddi ve ağır bir ezoterik bilgiyi aktaran kitabın tercüme edilmiş olması gizli bilgilerin artık gizli olmadığının işaretini taşıyor. Para kazanma kaygısının ötesine geçip anlaşılır olma çabası taşımadan anlatmak için bilgiyi sindirmiş olmak gerekir ve şimdi bilgiyi açığa çıkarma zamanı.

Yılmaz Ulusoy’un kitabı

Yılmaz Ulusoy ilginç ve renkli bir şahsiyet. İş hayatının yanı sıra sosyal faaliyetlerinin son derece aktif olduğunu gördüğünüz zaman, enerjisinin ve zekasının boyutlarını kavrayabiliyorsunuz. Kitap hakkındaki fikrini Yılmaz Ulusoy şöyle dile getiriyor:

"Şubat 2004 tarihinde yayımlanan kitabım, ’Yılmayan Bir Adamın Öyküsü’nün ilk baskısından elde edilen 200 milyar TL gelirin tümü Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na takdim edilmiştir. Sanırım Türkiye’de ilk kez bir kitap satışının bu miktara ulaşan geliri eğitim sorununun çözümü için kullanılmıştır. Bir ilke imza atmaktan fevkalade mutluyum. Kitabın geliri dört bin çocuğa eğitim imkanı sağlamıştır. Benim için okumak, yazmak, dinlemek, çalışmak ve sevmek toplumun gelişmesi için beş anahtardır. Okuyanların, yazanların, dinleyenlerin, çalışanların ve sevenlerin gittikçe çoğaldığı bir toplum olmamamız en büyük dileğimdir. Bu anlamlı heyecanın verdiği enerjiyle, kitabımı yeni bir edisyondan geçirtip genişletmeye karar verdim. Değişen dünya koşulları ve AB yolunda hızla ilerleyen Türkiye’nin sorunlarını güncelleyerek tekrar dile getirmek istedim. Kitabımın genişletilmiş baskısını dostlarıma, sevdiklerime ve özellikle araştırmacı, okuyan, yazan, düşünen ve yeniliklere hemen adapte olan Türk gençliğine sunmaktan onur duyuyorum."
Yazarın Tüm Yazıları