Şiddetin rengi sokağa taşındı

Güncelleme Tarihi:

Şiddetin rengi sokağa taşındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:14

Ankaralı ressam Murat Karabüyük, “Kadına şiddet” konulu etkinlik çerçevesinde sekiz Avrupa ülkesinden Başkent’e gelen 20 yabancı uyruklu kadının yüzlerini boyadı.

Haberin Devamı

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Başkent’te bir etkinlik düzenlendi. Sekiz farklı ülkeden Ankara’ya gelen 20 yabancı uyruklu kadının yüzü “şiddetin rengine” boyandı ve kadınlara sokak ortasında temsili tokat atıldı. Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği’nin Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından kabul edilen “Answers in the mirror - Aynadaki Cevaplar” isimli projesi kapsamında, Olgunlar Sokak’ta insan boyama çalışmaları yapıldı.

SANAT YOLUYLA TEPKİ

Kadına karşı şiddete sanat yoluyla tepki göstermek isteyen katılımcılar, ressam Murat Karabüyük’ün yüz boyama tekniğiyle, şiddetin rengine boyandı. Karabüyük, yabancı uyruklu kadınların yüzlerini, şiddet görmüş kadınların yüzlerine benzer bir şekilde boyadı. Projenin amacı hakkında bilgi veren Karabüyük, “Toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetle mücadele konularında yasal düzenlemelerin de farkındalığına vardırmak, ülkemizde kadına yönelik her türlü şiddetin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alınmasına destek sağlamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÖLÜMCÜL BOYUTLARA ULAŞMIYOR

Proje kapsamında Türkiye’ye gelen Gürcistan uyruklu Elene Abuladze ise, kadına yönelik şiddetin Gürcistan’da çok fazla yaygın olmadığını ifade etti. Şiddeti önlemek için Gürcistan’da katı yasaların var olduğunun altını çizen Abuladze, ülkelerinde de şiddetin var olduğunu ancak, ölümcül boyutlara ulaşmadığını vurguladı. Katılımcılar, son olarak kadına şiddet konulu bir de piyes gösterisi de yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!