'Şiddete 'hayır' diyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Şiddete hayır diyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 12:34

'Şiddete 'hayır' diyoruz'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi Başkanvekili İbrahim Cephaneci, Kadın Sağlığı Eğitim Programı'nı tamamlayan kadınlara sertifikalarının dağıtımında Türkiye'de her 2 kadından birinin şiddet gördüğünü, her 4 kadından 3'ünün işsiz olduğunu belirterek, "Her şeyden önce biz kadına yönelik şiddete 'hayır' diyoruz" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın 'Görüşülebilir olmak ve görüşülebilir kalmak en önemli ilkemizdir' diyerek her çarşamba düzenlendiği randevusuz görüşme saatlerinde bu hafta Başkanvekili İbrahim Cephaneci, Turunç Masa'da Muratpaşa'nın farklı mahallerinden gelen ilçe sakinleriyle buluştu. Randevusuz görüşme programında, Muratpaşa Belediyesi'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanların idari izinli sayılmaları nedeniyle erkek belediye personeli görev yaptı. İşleri için belediyeye gelen kadınlar, erkek personeller tarafından karşılandı, karanfillerle uğurlandı.

KIRMIZI KARANFİL

ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı için Almanya'da bulunan Başkan Ümit Uysal'a vekalet eden Cephaneci, görüşmelerde kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kırmızı karanfillerle kutladı. Randevusuz görüşme saatlerinde bu hafta, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı'nın (TAPV) ve Muratpaşa Belediyesi işbirliğinde uyguladığı 13 haftalık Kadın Sağlığı Eğitim Programı'nı tamamlayan kadınlara sertifikaları dağıtıldı.

SERTİFİKALAR DAĞITILDI

Sertifikalarını almak üzere belediyeye gelen kadınların 8 Mart'ını kutlayan Başkanvekili Cephaneci, Türkiye'de sadece son 1 yılda 370 kadının gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini, 110 kadının iş kazalarında öldüğünü söyledi. Türkiye'de her 2 kadından birinin şiddet gördüğünü, her 4 kadından 3'ünün işsiz olduğunu aktaran Başkanvekili İbrahim Cephaneci, “Ondan sonra Türkiye'den bir istikrar bekliyoruz. O nedenle her şeyden önce biz kadına yönelik şiddete 'hayır' diyoruz" dedi.

Başkanvekili Cephaneci, konuşmasının ardından kadınlara sertifikalarını takdim etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!