Şiddet hem kitaplarda hem çizgi filmlerde

Güncelleme Tarihi:

Şiddet hem kitaplarda hem çizgi filmlerde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2011 00:00

Küçük çocuklar üzerinde oyuncağın önemini, geleneksel ve günümüz oyuncaklarının çocuk gelişimi üzerindeki etkisini değerlendiren uzmanlar, ebeveynleri, çocukları şiddete yönelten, algılamasında sorun yaratan oyunlardan uzak durulmaları konusunda uyardı.

Çocukların eğitim ve gelişim süreci düşünülmeden birçok oyun üretildiğini belirten uzmanlar, şiddetin sadece bilgisayar oyunlarında değil, çizgi filmlerde ve kitaplarda da yer aldığına dikkat çekti.

Bazı oyunların, çocukların kendi yaşamına son vermesine bile neden olabildiğini belirten uzmanlar, şunları söyledi:
“Televizyon programcıları, medyadaki otoriteler, psikolog ve pedagoglardan yardım almalı. Çünkü çocuklar kitle iletişim araçlarından çok fazla etkileniyor.

Ebeveynler, oyuncak alırken çocuğun yaşını göz önünde bulundurmalı. 2-3 yaş için çıngırak gibi sesli, renkli, çocuğun belli bir yere odaklanmasını sağlayan oyuncaklar kullanılmalı. 2-3 yaştan sonra annenin sıcaklığını hissettiren ama özgür olmasını sağlayan peluş oyuncaklar, bebekler alınabilir. Firmaların piyasaya sürdüğü şiddet içerikli oyunlara karşı, ebeveynler eğitim oyunlarını ön planda tutmalı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!