Şiddet gören kadınlar meslek sahibi olacak

Güncelleme Tarihi:

Şiddet gören kadınlar meslek sahibi olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 15:52

Şiddet gören kadınlar meslek sahibi olacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da şiddet mağduru kadınların meslek edindirilmesi amacıyla açılan 'Aşçı Yardımcılığı Kursu ile Hijyen, Uygulamalı Girişimcilik Kursu ve İş Güvenliği' kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ortaklığında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde şiddet mağduru kadınların topluma kazandırılması amacıyla imzalanan protokol ile başlatılan 'Yaşamak İçin Bir Nefes' projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında Aşçı Yardımcılığı Meslek Eğitim Kursu ve diğer destekleyici kurslar olan Hijyen, Uygulamalı Girişimcilik Kursu ve İş Güvenliği Kursuna katılan ve başarılı olan kadınlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Tugay ve Garnizon Komutanı Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Sezai Özkurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat ve kadın kursiyerler katıldı.

KADINA ŞİDDET HER YERDE

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, kadına karşı şiddetin dünyanın her noktasında devam ettiğini belirtti. Sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde kadına şiddeti gördüklerini ifade eden Vali Karaloğlu, "Bu projeyle şiddete maruz kalmış kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmesi meslek sahibi olabilmeleri özgüvenlerini tekrar kazanabilmeleri için önemli bir proje olmuş" dedi.

'ŞEREF DUYUYORUZ'

Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin içerisinde çözüm ortağı olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Menderes Türel ise "Çözüm ortağı ve proje ortağı olarak bulunmak bizim için büyük bir şereftir. Şu ana kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 141 mahkûm arkadaşımız, vatandaşımız görev yapmış. Ve şu anda da görev yapmakta olan arkadaşlarımız var. Sosyal belediyecilik anlayışı çok büyük önem taşıyor. Bizi bu hayırlı ve güzel projede vesile kılan öncelikle Sayın Valimize, Başsavcımıza teşekkür ediyoruz. Sayın Dışişleri Bakanımızın da bu projenin bir tarafı olması hususundaki iradesi bizim asli görevlerimizin dışında insani görevlerimiz açısından da önem arz ediyor. Projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GEREKLİ YARDIMLAR YAPILDI

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da mesleki eğitim kursu sırasında ekonomik ve sosyal açıdan zorluk yaşayan kadınlara Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli sosyal yardımları yaptığını ifade etti. Konuşmaların ardından kursu tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!