Sıcaklarda sokak hayvanları için destek çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Sıcaklarda sokak hayvanları için destek çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 13:53

Sıcaklarda sokak hayvanları için destek çağrısı

Haberin Devamı

MANİSA Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte hayvanların susuz kalmaması için belediyeleri ve vatandaşları, kentin belli noktaları ile ev önlerine su dolu kap koymaya davet etti.

Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, hava sıcaklıklarının artmasının insanları olumsuz yönde etkilediği gibi sokak hayvanları da olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Sokak hayvanlarının sıcak havalarda en büyük ihtiyacının su olduğunu dile getiren Elbirliler, "Bizler bu sıcak günlerde elimizden su şişelerini eksik etmiyor ve isteğimiz zaman istediğimiz yerde suyu temin edebiliyoruz. Ancak sokak hayvanlarının böyle bir imkanı yok. Bu sıcak günlerde insanların suya ihtiyacı olduğu kadar sokak havanlarımızın da suya ihtiyacı vardır. Mübarek Ramazan ayından çıktık. Susuzluğun ne demek olduğunu bilen insanlarız. Bu bilinçle hareket ederek sokak hayvanlarına sahip çıkmamız gerekir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerini ve vatandaşlara çağrıda bulunan Elbirliler, "Tüm belediyelerimizin kendi bölgelerindeki belirli yerlere sokak hayvanlarının ulaşabileceği su kaplarını talep ediyoruz. Vatandaşlarımızın ise yaz ayı boyunca kendi evlerinin önüne bir su kabı koyması sokak hayvanlarına bir şefkat eli uzatmamızı sağlayacaktır" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!