Sıcaklar bunaltıyor

Güncelleme Tarihi:

Sıcaklar bunaltıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 15:59

Türkiye bugün hava sıcaklığı Marmara'da 40, Doğu'da 42, Akdeniz'de ise 41 dereceye çıktı. <1>Foto <1>Galeri

Haberin Devamı

SICAK HAVADAN SERİN FOTOĞRAFLAR...TIKLAYIN...

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptığı açıklamada, bugün Marmara Bölgesinde kaydedilen en yüksek sıcaklık değerleriyle ilgili bilgi verdi.

Buna göre, Edirne'de 43, Kırklareli'nde 41, Balıkesir'de 40, Bursa'da 39, Çanakkale, Kocaeli ve Sakarya'da 38 derece sıcaklık kaydedildi.

İstanbul'da ise hava sıcaklığı; Göztepe'de 39, Pendik'te 37 ve Bakırköy'de 36 derece olarak ölçüldü.

ANTALYA YANIYOR

Hava sıcaklığının 42 derece olduğu Antalya’da plaj, sahil ve su parkları tatilcilerle dolup taştı. Bunaltıcı sıcakta sulu serinlik arayanlar, turistik tesislerin plaj ve havuzlarına akın etti. İşletmeciler de kavurucu sıcakta tatilcilere birbirinden ilginç serinlik yöntemleri sundu.

Turizm kenti Antalya'ya yılbaşından bugüne kadar havayoluyla gelen turist sayısı, sektörde ‘altın yıl’ olarak bilinen 2005'in rakamlarını da geride bırakarak 3 milyon 840 bin 784’e ulaştı. Bölgedeki 180'e yakın beş yıldızlı otel ve tatil köyü ile 650'nin üzerindeki yıldızlı tesisler, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Genel seçimlerin ardından hıncahınç dolan tesislerde kalan tatilciler, bugün gölgede 42 dereceye ulaşan sıcakla boğuştu.

SAHİLLER CIVIL CIVIL

Antalya'nın sahil kesimindeki ilçelerinde de sıcaklar bunalttı. Kemer, Alanya ve Kaş ilçelerinin sahil ve plajları yerli- yabancı tatilcilerle doldu. Alanya'nın Damlataş, Begonvil, Avsallar, İncekum ve Okurcalar plajlarında adım atacak yer kalmadı. Sereserpe güneşlenip denize giren turistler, tatilin tadını çıkardı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de bugün, son 75 yılın en sıcak gününün yaşanacağı tahmin ediliyor.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, önceki gün 39 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının bugün öğle saatlerine kadar yine 39 derece olacağını, öğleden sonra ise 40 dereceye ulaşmasının beklendiğini belirttiler.
Yetkililer, son 75 yılın en sıcak günlerini yaşayan Çanakkale'de bugün nem oranının yüzde 51 civarında olacağını, yarından itibaren ise hava sıcaklığının 37 derece civarına düşeceğini kaydettiler.

EDİRNE

Edirne Valiliğinden alınan bilgiye göre, Kapıkule Sınır Kapısında vatandaşların işlemler sırasında sıcakta uzun süre beklememesi için seçim nedeniyle oluşturulan 9 ek peron açık tutuluyor. Bu arada, yoğunluk yaşanmamasına rağmen, Kapıkule Sınır Kapısına gelenlere Valilik tarafından da su dağıtılıyor.

BURSA

Bursa'da, son günlerde mevsim normallerinin yaklaşık 5-6 derece üzerinde seyreden sıcaklardan bunalan vatandaşlar, havuzları doldurdu.

Dün itibariyle en yüksek hava sıcaklığının 39.7 derece olarak ölçüldüğü kent merkezinde bugün sıcaklık gölgede 40-41 dereceyi buldu.

Meteoroloji yetkilileri, güneşin ve aşırı nemin sıcaklığı daha da artırabileceğini, ancak Bursa'da sıcaklığın artmasının nem oranını azalttığını, bu yüzden ölçülen sıcaklıkla hissedilen sıcaklığın aynı olduğunu bildirdiler.

Bu arada, Bursa'daki havuzlar, aşırı sıcaklardan kaçan vatandaşların akınına uğradı.
Öte yandan, hayvanların sıcak havadan etkilenmemesi için Bursa Hayvanat Bahçesinde çeşitli önlemler alındı.
Hayvanat Bahçesi Müdürü Nermin Sığırcı, 67 türden 515 hayvanın bulunduğu bahçede aşırı sıcaklarla ilgili gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da sıcaklık gölgede 40 dereceyi buldu.

Vatandaşlar, özellikle tarihi surların kenarlarında bulunan parklarda serinlemeyi tercih ediyor. Sıcaklığın çok yoğun hissedildiği öğlen saatlerinde ise cadde ve sokaklar tenhalaşıyor.

ŞANLIURFA

Hava sıcaklığının özellikle öğle saatlerinde 40 derecenin üzerine çıktığı Şanlıurfa'da, birçok vatandaş, tarihi Balıklıgöl ve diğer parklarda gölge alanlarda zaman geçirmeye çalışıyor.

İZMİR

İzmir'de 43 dereceye ulaşan hava sıcaklığı kent yaşamını olumsuz etkiliyor
.
İzmir Valiliği tarafından yapılan sıcak hava uyarısı nedeniyle resmi kurumlarda çalışan hamileler, engelliler ve kronik hastalar, iki gün boyunca izinli sayılırken, vatandaşlar sıcak nedeniyle kent merkezine gelmedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN UYARILAR

Antalya Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, güneş ışınlarının, kemik gelişimi için gerekli D vitamininin üretilmesi, hastalık yapan mikroorganizmaların yok edilmesi ve insan psikolojisine olumlu etkileri gibi pek çok faydasının bulunmasının yanı sıra, aşırı sıcaklarda, güneş altında fazla kalan vücutta güneş çarpması gelişebileceği kaydedildi.

SPREY KUTULAR BOMBA GİBİ PATLADI

Adapazarı'nda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, bir toptancı dükkanında sinek ve böcek ilacı dolu sprey kutuların patlamasına neden oldu. Patlamayla birlikte çıkan yangın paniğe yol açtı, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı, maddi hasar meydana geldi.

Hava sıcaklığının 36 derece olduğu Adapazarı'nda Sakarya Caddesi’nde Mehmet Ali özdemir’e ait toptancı dükkanında içinde sinek ve böcek ilaçlarının bulunduğu sprey kutuları saat 12.30 sıralarında büyük bir gürültüyle patladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!