Sıcak ve nemde kulaklarınıza dikkat edin

Güncelleme Tarihi:

Sıcak ve nemde kulaklarınıza dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 12:26

ADANA’daki Galleria Kulak Burun Boğaz (KBB) Merkezi’nde görevli KBB uzmanı Dr. Özhan Türeli, sıcak ve nemli havalarda kulakta ağrı ve akıntı şikayetlerinin arttığını söyledi.

Kulakların da sıcak ve nemden etkilendiğini bildiren Dr. Özhan Türeli, özellikle temiz olmayan havuz ve denizlere girilmemesi uyarısında bulundu. Kulaklarında ağrı ve akıntı şikayeti olanların mutlaka uzman doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini bildiren Dr. Türeli, “Kulak zarı vücudun en ince derisiyle kaplıdır. Çok fazla suda kalınması da ciddi sorunlara yol açabilir. Temiz ve sağlıklı havuzlarda aşırıya kaçılmamak üzere serinleme ihtiyacı giderilebilir” dedi.
Sıcaklarla birlikte kulak rahatsızlığı şikayetiyle gelen hastaların sayısında artış olduğunu bildiren Dr. Türeli, “Suda gerektiğinden fazla kalınması halinde kulakta enfeksiyon oluşabilir.

Sıcak ve nemli havada kulak kaşınır. Kaşıntı oluşunca herkes kulağını kaşımaya çalışır. Kulak zarı çok hassastır. Hassas bir deriyle kaplıdır. Kulağın çok fazla kaşınmaması, sıradan cisimlerin kulağa sokulmaması gerekir. Kaşıma dış kulak yolunun da tahriş olmasına neden oldu. Kulakta ağrı, kaşıntı ve akıntıda mutlaka doktora danışılmalı” diye konuştu.

Dr. Türeli, kulakların periyodik olarak temizletilmesi, en az yılda bir kez kulak kontrolünün yapılması gerektiğini, suya girildiğinde kulaktaki kirin şişkinlik, ardından iltihaba enfeksiyona yol açtığını, bunun da kişiye ağrı verdiğini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!