Sıcak suyu bulan ilçeler termal atağa kalktı

Güncelleme Tarihi:

Sıcak suyu bulan ilçeler termal atağa kalktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 01:12

Termal kaynaklar açısından zengin bir bölgede yer alan Ankara’da, turizm kapasitesini artırmayı amaçlayan ilçeler atağa kalktı. Haymana’daki yatak sayısı binin üzerine çıkarken, Polatlı ile Çubuk ilçeleri de ‘termal’ yatırımlarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

Polatlı Belediyesi, Frigya kraliçeleri tarafından da güzellik iksiri olarak kullanıldığı belirtilen Çağlayık bölgesindeki termal suyu, Yassıhöyük’teki Gordion’a getirmek üzere çalışmalarına devam ediyor.
İsale hattı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, jeotermal belediyeler içerisinde Polatlı’nın ayrı bir yeri olacağını söyledi. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

GÜZELLİK İKSİRİ

“Termal tesisler ve rehabilitasyon merkezi dahil projeyi gerçekleştiriyoruz. Termal tesislerimiz 2014 yılı bahar ayında hizmete başlayacaktır. Gordion bölgesinde oluşacak termal tesisleri, bölgenin antik çağı ile bütünlük oluşturacak. Buraya gelecek olan vatandaşlarımız, Frigya uygarlığına ait eserleri ziyaret edebilecekler. Kükürt oranı yüksek, flörür içeren güzellik suyudur. Kraliçe Nana’nın, Kral Midas’ın karısının yıkandığı sudur. Bu su, Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye’ye hitap edecek.” Metin ÖZDEMİR/DHA

Haberin Devamı

ANALİZİ YAPILDI

Çubuk Özlüce Köyü’nde bulunan termal su için analiz çalışması yapıldı. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, Maden Teknik Arama Enstitüsü (MTA) tarafından bulunan ve Çubuk Belediyesi olarak ihaleyle kullanım hakkı alınan termal suyun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesiyle ilgili analiz çalışmasının yapıldığını bildirdi.
Özlüce’deki termal suyun ilçe merkezine de götürülmesi için çalışma başlattıklarını hatırlatan Özden, “Yaptığımız müracaatlar sonucunda Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nden ekipler geldi ve termal su hakkında inceleme yaptı. Bu suyun çok kaliteli bir su olduğu tespit edildi. Biz termal suyu özel sektör aracılığı ile hem termal turizmin hem de ilçe merkezine götürerek vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Yaklaşık 12 kilometrelik bir mesafeden Yeşil Vadi alanına getireceğimiz suyu ilk etapta yapacağımız yarı olimpik yüzme havuzlarında kullanacağız. Daha sonrada Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile birlikte sağlık sektöründe, özel sektör aracılığı ile termal alanda ve kaymakamlık aracılığı ile de seracılık faaliyetlerinde kullanacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAPASİTE BİNİ GEÇTİ

Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, ilçede oteller, apart oteller ve özel pansiyonlar olmak üzere termal turizmine yönelik yatak kapasitesinin bini aştığını söyledi. Termal turizminin hem tedavi, hem de tatil olarak yüksek oranda tercih edildiğini kaydeden Aysu, “Modern tesisleşmeyi tamamladığımızda Haymana ilçemiz, Türkiye’nin ve dünyanın termal merkezi olacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!