Sıcak şarabın en iyi on adresi - Hürriyet Arşiv Haberleri

Sıcak şarabın en iyi on adresi

Hürriyet Haber
17 Şubat 2006 - 00:00Son Güncelleme : 17 Şubat 2006 - 00:15

Sıcak şarap, soğuk havaların gözde dağ içeceklerinden biri. Ama mis gibi tarçın ve meyve kokuları içinde bir bardak sıcak şarap içmek için dağlara çıkmanıza gerek yok. Uludağ’ın dağ otellerinde olduğu kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi şehirlerin bar ve kafelerinde de çok güzel sıcak şaraplar servis ediliyor.

Lezzet katmak için kimi içine zencefil koyuyor, kimi meyve kabuklarıyla kaynatıyor. Hele bir de mekanda şömine /images/100/0x0/55eafd75f018fbb8f8a3ce00varsa tadına doyum olmuyor. Almanca’daki adıyla Glühwine olarak da anılan sıcak şarabın rengi berrak ve canlı olmalı. İşte karlı kış günlerinde içinizi ısıtacak on adres:

EN İYİ 10

1. Baradox - İSTANBUL

2. Grand Yazıcı - BURSA

3. Kırıntı - İSTANBUL

4. Wine House - ANKARA

5. Şarabi - İSTANBUL

6. Beceren - BURSA

7. Zencefil - İSTANBUL

8. Suit - BURSA

9. Hayyami - ANKARA

10. Terrace - ADANA

BARADOX

Kaynatmadan kısık ateşte

İstanbul 4. Levent’teki Mövenpick Otel’in içinde bulunan Baradox, sabah 08.00 gece 02.00 arasında açık. Günün her saati sıcak şarap servisi yapıyorlar. Bir bardağının fiyatı 25 YTL. Aromatik bitkiler ve vişne likörü eklenerek yapılan sıcak şarap asla kaynamadan, kısık ateşte ısıtılıyor. Böylece acılaşmaması sağlanıyor. Bardağın içinde tarçın çubuğu, limona saplanmış karanfiller ve elma, portakal gibi meyvelerin kabuklarıyla servis ediliyor. Tel: (212) 319 29 29

GRAND YAZICI

Aralık-nisan arasında

Uludağ Oteller Bölgesi’nde bulunan Grand Yazıcı Otel’in lobi katındaki Garden Cafe’de sıcak şarap servisi yapılıyor. Garden Cafe, 08.00-05.00 arası açık. Sezon açıldıktan itibaren, yani kasım-mart ayları arasında sıcak şarap servisi var. Kök tarçın, portakal kabuğu, karanfil ve toz şeker şarabın içine konularak kaynatılıyor. Ardından sıcak şarap, portakal kabuğu ve tarçınla servis ediliyor. Fiyatı 10 YTL. Tel: (224) 285 20 50

KIRINTI

Meyve kabuklarıyla


Moda Kırıntı’nın üçüncü şubesi olarak Nişantaşı’nda hizmet veren mekan, sabah 09.00’dan gece 01.00’e kadar açık. Kışın soğuk havalarda öğleden itibaren sürekli sıcak şarap bulunduruyorlar. Bardakla satılan sıcak şarabın fiyatı 9 YTL. İçinde tarçın çubuğu ile geliyor, zencefil kullanılıyor ama asıl özelliği önceden çilek, portakal gibi meyvelerin kabuklarıyla kaynatılıyor olması. Müdavimleri arasında Haşmet Babaoğlu, Murat Evliyagil, Güliz Onursal gibi isimler var. Tel: (212) 291 26 92.

WINE HOUSE

Güveçte kepçeyle ikram


Wine House, İsviçre dağ evini andıran dekoruyla 17 yıldır Ankara’da hizmet veriyor. İşletme sahibi Orhan Erişen ve Osman Türker. Sıcak şarabı, restoran şefi Recep Karagöz hazırlıyor. İçerisinde elma ve portakal kabuğu, az kök tarçın, limon kabuğu, kök karanfil, kanyak ve şeker bulunuyor. Kullanılan şarap ise Kavaklıdere’nin restoran için özel olarak ürettiği testi şarabı. Şarap, güvece benzer toprak kapta geliyor. Masaüstü küçük ocak üzerine konularak sıcak kalması sağlanıyor. Yarım litrelik bıcak şarabın ücreti 22, bir litreliğin ise 36 YTL. Tel: (312) 490 86 74

ŞARABİ

Kakule, zencefil ve nar ekşisi


İstiklal Caddesi üzerindeki mekan öğle 11.00 gibi açılıyor gece 02.00’ye kadar hizmet veriyor. Kış aylarında (marta kadar) günün her saati sıcak şarap içebilirsiniz. Şef Murat Dağlıoğlu’nun özel formülü ile hazırlanan sıcak şarabın içinde portakaldan zencefile, kakuleden nar ekşisine kadar birçok malzeme ve tatlandırıcı bulunuyor. Formül gizli tutuluyor. Sıcak şarabı bardakla satıyorlar, bir bardağı 7 YTL. Ferhan Şensoy, Ahu Türkpençe, Okan Bayülgen, Tuna Kiremitçi, İclal Aydın gibi müdavimleri var. Tel: (212) 244 46 09

BECEREN OTEL

24 saat sıcak şarap


Uludağ Beceren Otel’in kafesinde de sıcak şarap içebiirsiniz. Kafe neredeyse tüm gün, 08.00-07.00 arası açık. Sıcak şarap servisi Uludağ’da sezonun açılmasıyla başlıyor ve sezon sonuna kadar devam ediyor. Villa Doluca şarap kullanılarak hazırlanan sıcak şarabın içine ayrıca elma, armut, ayva, portakal kabuğu ve kabuklu tarçın konuluyor, karışım kaynatılıyor. Fiyatı. 8 YTL. Tel: (224) 285 21 11

ZENCEFİL

Yönetmenlerin tercihi


Doğal ve sağlıklı beslenme lokantası Zencefil, her sene eylül ayından itibaren bahara kadar sıcak şarap bulunduruyor. Mekan sabah 10.00’dan gece 12.00’ye kadar açık ama mutfak 10.30’da kapanıyor. Toprak kapta servis edilen sıcak şarabın fiyatı 6 YTL. Sıcak şarap için Angora şarap kullanılıyor ve içine kurutulmuş meyve kabukları konuyor. Çağan Irmak, Atıf Yılmaz, Barış Pirhasan gibi müdavimleri olan Zencefil, Beyoğlu’nda bulunuyor. Tel: (212) 243 82 34

SUIT KAFE

Yanında portakal dilimi


Uludağ Le Chalette Otel’in bünyesindeki Suit Kafe’de sıcak şarap servisi, tüm sezon boyunca sürüyor. Sıcak şarabı barmen Erdem Şener hazırlıyor. Dikmen şarabın içine karanfil, elma kabuğu, portakal kabuğu, tarçın ve şeker karışımı konulup, kaynatılıyor. Servis edilirken yanına portakal dilimi ekleniyor. 09.00-08.00 arası açık. Fiyatı 14 YTL. Tel: (224) 285 23 40

HAYYAMİ

Özel şaraptan yapılıyor


Hayyami’de 40 farklı şarap çeşidi bulunuyor. En çok tercih edileni ise İzmirli şarap şirketi Yazgan’a özel olarak yaptırılan Hayyami Özel şarapları. Sıcak şarap da bu özel şarap ile yapılıyor. Sıcak şarabı barmen Tolga Aykut hazırlıyor. İçerisinde tarçın, karanfil, portakal, elma, armut kabukları bulunuyor. Meyve kabukları, şaraba kokusunu bırakması için sıcak su ile kaynatılıyor. Hayyami’de kış boyu 17.00-21.30 arasında sıcak şarap bulabilirsiniz. Fiyatı 7 YTL. Tel: (312) 466 10 52.

TERRACE

Yarım saatte hazır


Yeni Baraj Mahallesi’ndeki Terrace Restoran’da kırmızı şarap, şeker, kuru karanfil, zencefil, kabuk tarçın, portakal ve elma ilave edilerek 30-40 dakika süreyle ısıtılıp servis ediliyor. Geniş bir şarap kavı var. Mahzende 20 yılını dolduran şaraplar dahi bulunuyor. Mönüde geleneksel Türk yemeklerinin en gözdeleri yer alıyor. Özel günlerde tango, vals ve pop müzik dinletileri sunuluyor. Sıcak şarabın kadehi 9 YTL. Tel: (322) 226 03 43

Etiketler:


    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı