Sıcak Havalarda Hayvanlara Da Su Verilmeli

Güncelleme Tarihi:

Sıcak Havalarda Hayvanlara Da Su Verilmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 16:48

SICAK HAVALARDA HAYVANLARA SU VERİLMESİ İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYARILARDA BULUNDU

Denizli Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının rahatça su içebilmeleri için şehrin çeşitli noktalarına suluklar yerleştirerek, vatandaşlardan da evlerinin önüne bir kap su koymaları için destek istedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenen sokak hayvanlarına kentin çeşitli yerlerine yerleştirilen suluklar ile destek olmaya çalışıyor. Sokak hayvanlarının yaşam koşullarının korunması için bir çok proje hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, özellikle aşırı sıcak havalarda sokakta yaşayan canlıların su ihtiyacının giderilmesi için vatandaşları da destek olmaya davet etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, sokak hayvanları için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, kentin bir çok noktasına yerleştirdikleri suluklar ile aşırı sıcaklarda sokak hayvanlarını korumaya çalıştıklarını söyledi.
Özellikle mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcak havalarda vatandaşlardan kapılarının önüne su koyması için çağrıda bulunan Kapukıran, "Sıcak havanın yanı sıra yüksek nem nedeniyle hayatın zorlaştığı şu günlerde, hayvanlar da sıkıntı yaşıyor. Sokak hayvanlarının da doğanın bir parçası olduğunu ve hayatı insanlarla birlikte paylaştıklarını unutmamak gerekiyor. Bu sıcak havalarda kapı önüne konulacak bir kap su, kuş, köpek veya kedi için çok önemli olabiliyor. Su, insanlar için olduğu kadar hayvanlar için de vazgeçilmez temel ihtiyaçtır. Bu nedenle vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve sokak hayvanlarımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Lütfen hayvanlardan bir kap suyu esirgemeyelim" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!