Sıcak hava kar satışlarını artırdı

Güncelleme Tarihi:

Sıcak hava kar satışlarını artırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 12:24

Sıcak hava kar satışlarını artırdı

Haberin Devamı

Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA)- MUŞ'ta her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki Kurtik Dağı'ndan kazma ve küreklerle alınarak kamyonetlere yüklenerek getirilen kar, kilosu 1 liradan satılıyor. 
Ramazan ayının ilk günlerinde havanın yağışlı ve serin olması nedeniyle çok düşük olan hatta durma noktasına gelen kar satışları, sıcaklıkların 30 dereceye yaklaşmasıyla arttı. Kar satan Ebedin Erboğa, "Kamyonetle her gün saat 11.00'de kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Kurtik Dağı'na çıkıyoruz. Yaklaşık 4 saat sonra da kar yükleyip dönüyoruz. Karları Belediye Meydanı'nda birer kiloluluk poşetler halinde 1 liradan satıyoruz. Kar alanlar bunu pekmez, ayran, cacık, şurup ve su için kullanıyor. Günde 100 liraya yakın kar elde ediyoruz. Allah bin bereket versin" diye konuştu.
Ramazanda Kurtik Dağı'ndan getirilen karı özellikle iftarda suya katarak içtiklerini belirten Deniz Güngör ise "Ramazan ayında su, ayran ve hoşaf için kullanıyoruz. Sağlık için çok iyi. Bu Muş’un bir simgesidir. Herkese tavsiye ediyorum. Karı ayran, pekmez veya suyun içine atıyoruz. Çok güzel oluyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!