Sıcak, Antalya'da bunalttı

Güncelleme Tarihi:

Sıcak, Antalyada bunalttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 14:00

Sıcak, Antalya'da bunalttı

Haberin Devamı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da öğle saatlerinde 39 dereceye ulaşan hava sıcaklığından bunalan tatilci ve turistler, soluğu sahil ve havuzlarda aldı. Yerli tatilcilerin tercihi Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı oldu.
Turizm kenti Antalya'da hava sıcaklığı öğle saatlerinde gölgede 39 dereceye ulaşırken, deniz suyu sıcaklığı 24 derece ölçüldü. Yüzde 17 nem oranıyla birlikte hissedilen sıcaklık gölgede 41- 42 derece oldu. Sıcaktan bunalan yörede oturanlar ve turistler, sahil ve havuzlara akın etti. Tatilcilerin tercihi Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı olurken, turistler  genellikle otellerin havuzlarıyla su parklarını seçti. Bunaltan sıcakta suda serinlik arayan tatilciler, uzun süre deniz ve havuzlardan çıkmadı. Sahilde denize girenler arasında büyükler olduğu kadar aileleriyle birlikte gelen çocuklar da vardı. Kimi çocuklar kumla oynarken kimileri de denizde suyla oynadı.
Başta orman yangınları olmak üzere, sıcak çarpması gibi etkilerin de yaşandığı Antalya'da, uzmanlar öğle saatlerinde güneş altında gezilmemesi gerektiği yönünde uyarılarını yeniledi. Bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen uzmanlar, şeker ve tansiyon hastalarına gölge ve serin yerlerde bulunmalarını önerdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!