Sibirya soğukları şelaleyi dondurdu

Güncelleme Tarihi:

Sibirya soğukları şelaleyi dondurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 11:13

Sibirya soğukları şelaleyi dondurdu

Haberin Devamı

Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN’ın Çağlayan Beldesi'ndeki Girlevik Şelalesi son günlerde etkisini artıran soğuklar nedeniyle dondu. Dev şelale sıfırın altında 20 derecelere kadar ulaşan soğuklar nedeni ile kartpostallık bir görünüme kavuştu.
Erzincan kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 2 bin 500 kişinin yaşadığı Çağlayan Beldesi'nde bulunan ve özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği şelale, şiddetli soğuklar sebebiyle dondu. Şehirde son günlerde etkisini arttıran ve sıfırın altında 20 derecelere kadar düşen soğuk hava şelaleyi eşsiz güzelliğe kavuşturdu. Şelalenin bulunduğu alan tamamen karla kaplanırken, ağaçlar ve yürüyüş yolları da büyüleyici bir güzelliğe kavuştu.
Yaz aylarına göre ziyaretçi sayısında düşüş görülen ÅŸelalenin bu görüntüsü nedeni ile de ziyaretçi akınına uÄŸruyor. Åželale, yer yer 5 metreye kadar ulaÅŸan buz sarkıtları ile nefes kesen bir görüntü oluÅŸturdu. Buz dağı görünümüne bürünen ÅŸelale, ilgisi çekerek önünde bol fotoÄŸraf çektirdi. Çevredekiler Girlevik Åželalesi'nin yaz aylarında birçok kiÅŸinin akınına uÄŸradığını, kışında buz tutmuÅŸ hali ile ayrı bir güzelliÄŸe kavuÅŸtuÄŸunu söyledi.Â

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!