Shrewsbury Town 0-3 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Shrewsbury Town 0-3 Galatasaray
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 13, 2013 16:51

Galatasaray, 2013-2014 sezonu hazırlıkları kapsamındaki ilk hazırlık maçında İngiltere League One ekiplerinden Shrewsbury Town'u 3-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Galatasaray, 2013-2014 sezonu hazırlıkları kapsamındaki ilk hazırlık maçında İngiltere League One ekiplerinden Shrewsbury Town ile karşılaştı. Shrewsbury kentindeki The New Meadow'da gerçekleşen mücadeleden Sarı-kırmızılılar 3 - 0 galip ayrıldı.

Karşılaşmadan dakikalar;

-
Karşılaşma G.Saray'ın 3-0'lık galibiyeti ile sona erdi
- 87. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşu kaleci topu yumrukladı, Sneijder'in önünde kalan topu yıldız oyuncu ağlarla buluşturdu ve farkı 3'e çıkardı.
- İkinci yarı ev sahibi takımnın vuruşu ile başladı
- Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi..
- GOOOLLL... Amrabat'ın golüyle Galatasaray 2-0 öne geçti.
- GOOOLLLL... Emre Çolak'ın golüyle Galatasaray 4. dakikada 1-0 öne geçti
- Mücadele Galatasaray'ın vuruşu ile başladı.

MAÇTAN KARELER - Adem KABAYEL'in objektifinden

HAKEMLER: Ollie Langford, Marvyn Amphleet, Mark Howes
SHREWSBURY TOWN: Weale , Goldson , Winfield , Mkandawire , Jacobson, McAllister, Wildig, Parry, Summerfield, Taylor, Bradshaw
Yedekler: McQuaid, Anyon, Woods, D. Jones, Asante, Smith, B.Jones, Marsden, Owen
GALATASARAY: Eray , Eboue , Gökhan, Ceyhun , Hakan , Yekta (), Sabri (), Engin (), Emre (), Amrabat (), Elmander ()
Yedekler: Hamit, Selçuk, Riera, Drogba, Dany, Sneijder, Burak, Chedjou, Kazım, Erman, Aykut
GOLLER: Emre Çolak Dk.4, Amrabat 37, Sneijder 87

Galatasaray'ın gollerini 4. dakikada Emre Çolak, 37. dakikada Nordin Amrabat ve 86. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü. Sarı kırmızılı ekibin yenilerinden Chedjou 75.  dakikada oyuna girip sadece 15 dakika sahada yer alırken, Erman Kılıç ise 2. yarının tamamında görev yaptı.

Sahaya sürülen kadroda dikkati çeken ise Ebou ve Gökhan Zan dışında geçen yıl beklentilerin gerisinde kalan isimlerden oluÅŸuyordu.  Galatasaray ilk hazırlık maçında vasatı aÅŸamazken, Emre Çolak cezaalanı dışından mükemmel bir gol attı. Ä°kinci golde ise Emre Çolak'ın mükemmel ara pasında, defansın arkasına sarkan Amrabat topu filelere gönderdi. Ä°lk yarının son dakikasında Amrabat kaleci ile karşı karşıya pozisyonda olmasına karşın fırsatı harcadı. Ä°lk yarı sarı kırmızılı ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.Â

İkinci yarının başlamasının ardından Galatasaray'ın yıldızları ısınmak için saha kenarına gelince başta Drogba olmak üzere Sneijder ve Burak Yılmaz'a İngiliz taraftarlar büyük ilgi gösterdi.  İkinci yarıda Elmander'in yerine Erman Kılıç oyuna girerken, Amrabat ise Elmander'in bölgesi olan forvette görev yaptı.

67. dakikada Fatih Terim, Drogba. Sneijder, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın aynı anda oyuna alırken, Amrabat, Engin Baytar,Sabri ve Emre Çolak kenara geldi. Bu değişiklik sonucunda 87. dakida Burak Yılmaz'ın vuruşunu savunma oyuncusu elle çıkardı dönen topu Sneijder filelere gönderdi ve bu golle maç Galatasaray'ın 3-0 galibiyeti ile sona erdi.

Kampa yer alan sarı kırmızılı oyuncular içinde sadece haifif sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop ile Kazım Kazım yer almadı. Karşılaşmanın son dakikasında iriyarı bir İngiliz taraftar sahaya girdi ve Drogba sarıldı. Drogba hayranı olduğu sanılan taraftar uzun süre yıldız oyuncuya sarılarak sevgisini gösterdi. Taraftar sonra olaysız bir şekilde sahayı terketti.  Karşılaşmayı 5812 kişi izlerken yaklaşık 500 kadar Galatasaray taraftarı da maç boyu sarı kırmızılı ekibi destekledi. Bir ara Türk taraftarlar tribünde meşale yaktı ancak uyarı sonucu kısa sürede söndürüldü.

Galatasaray'a Shrewsbury'de sevgi seli 

İngiltere 1. Lig (League One) ekiplerinden Shrewsbury Town ile özel maç yapan Galatasaray'ı, taraftarları yalnız bırakmadı. On bin kişilik Meadow Stadı'ndaki karşılaşmadan saatler önce stada gelmeye başlayan çok sayıda sarı-kırmızılı taraftar, tezahüratlar ve pankartlarla takımlarına yeni sezon öncesindeki ilk hazırlık maçında destek verdi. Isınmak için sahaya çıkan Galatasaraylı futbolculardan imza almak isteyen Shrewsbury Town taraftarları tünel önünde kuyruk oluştururken, sarı-kırmızılı taraftarlar da futbolcuları tek tek tribüne çağırdı.


 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!