"Short Track Büyükler Dünya Kupası Final Etabı" Türkiye'de yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Short Track Büyükler Dünya Kupası Final Etabı Türkiyede yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 18:02

- Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Okuyucu: - "Sonuçlar bugün belirlendi. Short Track Büyükler Dünya Kupası Final Etabı Erzurum'a verildi. 40'a yakın ülkeden sporcunun katılmasını bekliyoruz"

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Short Track Büyükler Dünya Kupası Final Etabı'nın Erzurum'da yapılacağını bildirdi.

Okuyucu, AA muhabirine, 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nden (​EYOF) sonra Türkiye'ye güzel bir organizasyon aldıklarını belirterek, Dünya Short Track Şampiyonası'nın 6. ayağının Erzurum'da yapılacağını söyledi.

Organizasyonun büyük olduğunu vurgulayan Okuyucu, şunları kaydetti:

"Short Track Büyükler Dünya Kupası'nın 6. ayağı Erzurum'a verildi. Bugün itibarıyla aldık. Yani final kupası bu. 13-15 Şubat tarihlerinde Erzurum'da gerçekleştirilecek. Büyük bir organizasyon, Türkiye için müthiş. Birinci ayağı Amerika'da, ikinci ayağı Kanada'da, üçüncü ayağı Çin Şangay'da, dördüncü ayağı Kore'de, beşinci ayağı Almanya'da, final kupası olan altıncı ayağı ise Türkiye'de yani Erzurum'da yapılacak. Bu büyük ülkelerin içerisinde Türkiye'nin yer alması önemli."

Haberin Devamı

Erzurum'un, dünyanın önemli şehirleriyle yan yana olduğunu ifade eden Okuyucu, "Sonuçlar bugün belirlendi. Short Track Büyükler Dünya Kupası Final Etabı Erzurum'a verildi. 40'a yakın ülkeden sporcunun katılmasını bekliyoruz. Çünkü bu final yarışı. Dünyanın en iyi patencileri burada yarışacak. Hızı saatte 50 kilometreye çıkan sporcular var" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!