SHOEXPO tüm hızıyla devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

SHOEXPO tüm hızıyla devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 12:36

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında ’Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’ yapıldı. 64 genç tasarımcının 138 tasarımıyla katıldığı yarışmada erkek kategorisinde İzmir’den Yiğit İldeş, kadın kategorisinde ise İstanbul’dan Hazal Karaşah ’Yılın Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı’ seçildi. Ödül törenin ardından Hakan Akkaya’nın ’Siyah Cazibe’ koleksiyonu defilesi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

SHOEXPO tüm hızıyla devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen SHOEXPO- 39’ncu İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kentte ayrı bir coşku yarattı. 34 ülkeden 300’ün üzerinde yatırımcının konuk olduğu fuarda ayrıca bu yıl ilk kez ’Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’ düzenlendi. Yarışmaya Azerbaycan, İran, Karadağ ve yurtiçinden 64 tasarımcı 138 tasarımı ile katıldı.

YABANCILARIN İLGİSİ SEVİNDİRDİ

Fuar İzmir’de düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Cihan, SHOEXPO’ya bu yıl 320 yabancının geldiğini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bu, fuarın uluslararası platformda önemli bir payı olduğunu kanıtladı. Geçen yıl 186 yabancı misafir ağırlamış ve ’bir sonraki fuarda bu sayı 300’e ulaşacak’ demiştik. 320 gurur verici bir rakam. Bir sonraki organizasyonumuz için 500 yabancı hedefimiz. Bugüne kadar Türkiye’de yapılan ayakkabı fuarları içinde en büyük yabancı müşteriye ulaşacağız. Dış basının, yabancı müşterilerin gösterdiği ilgiden son derece mutluyuz. Neredeyse ilk gün sipariş almayan firma yok."

SHOEXPO tüm hızıyla devam ediyor

FUAR İZMİR İÇİN KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ise, "Eski fuar alanının yetersiz olduğunu gören İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu modern, şehrin her açıdan güzel yerinde, mimarisi, büyüklüğü ile gurur duyulacak Fuar İzmir’i İzmirliler’e kazandırmıştır. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

TASARIM YARIŞMASI

Kadın ve erkek kategorilerinde ilk elemeyi geçen 10’ar tasarım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı gala gecesinde jüri karşısına çıktı. Jüri Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Enes’in başkanlığında, Modacı Hakkan Akkaya, Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Bulgun, Lif sanatçısı Sühandan Özay Demirkan, Tasarımcı Belgin Vehbi, Boyner Satınalma Yöneticisi Hayrullah Çulha ve Tasarımcı Gökhan Talay’dan oluştu. Fuar İzmir’de düzenlenen gecede ’Ege Rüyası’ temalı yarışmada erkek kategorisinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Aksesuarları Bölümü’nden Yiğit İldeş, kadın kategorisinde ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Hazal Karaşah ’Yılın Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı’ unvanı ile 5’er bin Euro ödül kazandı. Birinci seçilen genç tasarımcılar ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.

Haberin Devamı

SHOEXPO tüm hızıyla devam ediyor



HAKAN AKKAYA’DAN SİYAH CAZİBE

’Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’ ödül gecesinde Hakan Akkaya, 25 tasarımdan oluşan ’Siyah Cazibe’ koleksiyonu ile modaseverlerin karşısına çıktı. Rönasans Ajans mankenlerinin sunduğu defile büyük ilgi gördü. Akkaya, SHOEXPO için özel olarak hazırladığı tasarımını da ilk kez fuarda görücüye çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!