SHÇEK yurtlarından sanat dünyasına

Güncelleme Tarihi:

SHÇEK yurtlarından sanat dünyasına
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 00:00

SHÇEK’e bağlı kuruluşlarda kalan yetenekli çocukların sanat dünyasına kazandırılmasına yönelik bir proje başlatılıyor. Projede pilot il Ankara seçildi.

Haberin Devamı

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar arasında inanılmaz yetenekli olanların bulunduğunu belirterek, hayata geçecek proje sayesinde geleceğin sanatçılarının keşfedilmiş olacağını kaydetti.
Devlet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, SHÇEK’te kalan çocukların, profesyonel sanat dünyasına “Merhaba” demeye hazırlandığı bildirilerek, SHÇEK’e bağlı yurtlardan seçilecek yetenekli çocuklara, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından eğitim verileceği kaydedildi.
Pilot bölge Ankara
Açıklamada, Bakan Kavaf, SHÇEK’e bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar arasında inanılmaz yetenekli olanların bulunduğunu ifade ederek zaman zaman çeşitli etkinlikler dolayısıyla bunu gördüğünü belirtti. Kavaf, hayata geçecek bu proje sayesinde, geleceğin sanatçılarının keşfedilmiş olacağını kaydederek, çocukların konservatuvar ve güzel sanat liselerine hazırlanarak meslek sahibi olabileceklerini de vurguladı.
Açıklamaya göre, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün SHÇEK gözetiminde hayata geçireceği proje kapsamında, önce SHÇEK’e bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar arasından yetenekli çocuklar seçilecek.
Çocukların yeteneklerine göre ses (koro), müzik ve bale öğrencisi olarak gruplandırılmasının ardından, seçilen çocuklara profesyonel eğitim verilmeye başlanacak. Çocuklar yalnızca eğitim almakla kalmayacak, ayrıca Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından organize edilen tüm gösteri ve konserleri ücretsiz izleyebilecek. Uygulama, önce pilot bölge olarak seçilen Ankara’da başlayacak, daha sonra Türkiye geneline yayılacak. Çocukların koro ve bale eğitim materyallerinin ücretsiz olarak verilmesinden Ankara Devlet Opera ve Balesi, ulaşımlarının güvenli bir           şekilde sağlanmasından ise SHÇEK sorumlu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!