Shakira, Rihanna ile geri dönüyor

Taze anne Shakira 10. albümü için büyük bir geri dönüş hazırlığında.

Haberin Devamı

Bir önceki sezonda The Voice’daki jüri üyeliğini tamamladıktan sonra doğum yapan ve 2013’ü annelik serüveniyle tamamlayan sanatçı, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı albümünü çıkarmaya hazırlanıyor.

Shakira, Rihanna ile geri dönüyor

10. albümü için çıkış şarkısında Rihanna ile düet yapan Shakira, aylardır basından bu bilgiyi sakladığını geçtiğimiz günlerde bir dergiye verdiği röportajda itiraf etti. ‘Can’t Remember To Forget You’ adlı şarkıda Rihanna ile birlikte çalışan sanatçı, Rihanna’nın şarkıcı kimliğine dair çeşitli iltifatlarının yanı sıra kendisiyle çalıştığı sürede ayrıca harika dans figürleri de öğrendiğini belirtmiş. Yeni single’ın klip çalışmasını yeni tamamlayan ikili son birkaç gündür sosyal medya hesaplarından aracılığıyla yeni single’ı tanıtıyorlar.

Haberin Devamı

Shakira, Rihanna ile geri dönüyor

Yeni albümünü 2014 senesinde yayınlamaya hazırlanan Shakira, ayrıca The Voice’a da geri dönüyor. Bir önceki sene kendisinden boşalan jüri koltuğuna gelen Christina Aguilera’dan tekrar jüri görevini geri alacak olan Shakira 2014 senesine hızlı bir giriş yaptı da diyebiliriz.

Shakira, Rihanna ile geri dönüyor

2014’ün merakla beklenen albümlerinden biri de U2’nun yeni stüdyo çalışması. 1970’lerde müzik piyasasına Island Records ile merhaba diyen grup, 7 sene önce çeşitli sebeplerle başka plak şirketine geçmişti. Henüz net olmamakla birlikte şu sıralar müzik kulislerinde U2’nun tekrardan Island Records ile anlaşma içinde olduğu konuşuluyor. Söz konusu yeni albüm için bir kesinleşen bir çıkış tarihi olmamasına rağmen, albümün Nisan ayında piyasada olacağı tahmin ediliyor.

LADY GAGA’DAN BÜYÜK VEFA

Haberin Devamı

Shakira, Rihanna ile geri dönüyor

Lady Gaga meğer koyu bir Michael Jackson hayranıymış. Ölümünden sonra çeşitli müzayedelerle MJ’ın kıyafetlerini ve eşyalarını satın alarak toplayan sanatçı, artık elinde hatırı sayılır bir koleksiyon bulunduğunu açıklamış. Seneler içinde müzayedelere farklı isimlerle katılarak izini belli etmeyen sanatçı, sahip olduğu bu büyük koleksiyon için bir müze açma niyetinde. Gaga MJ müzesini, Jackson’ın Neverland malikânesine yakın bir yerlerde,Amerika’nın İndiana eyaletinde açmak istediğindeymiş. Independent.co.uk sitesinin haberine göre Gaga şu sıralar bu çabası için MJ’ın avukatlarıyla görüşüyormuş.

BRITNEY SPEARS’A BÜYÜK ÖDÜL

Önceki gün People’s Choice Awards ödülleri sahiplerini buldu. Televizyon ve sinema dünyasının yanı sıra müzik endüstrisinin de nasibini aldığı ödül töreninde;

Haberin Devamı

En iyi erkek sanatçı: Justin Timberlake,

En iyi kadın sanatçı: Demi Levato,

En iyi çıkış yapan sanatçı: Ariana Grande,

En iyi Country sanatçı: Taylor Swift,

En iyi country müzik ikonu: Tim McGraw,

En iyi hip&hop sanatçısı: Macklemore & Ryan Lewis

En iyi R&B sanatçısı: Justin Timberlake,

En iyi grup: One Direction,

En iyi alternatif grup: Fall Out Boy,

En iyi şarkı: Katy Perry- Roar,

En iyi albüm Justin Timberlake The 20/20 Experience,

Ve en iyi albüm Katy Pery-Roar seçildi.Gecenin en büyük sürprizi, en iyi pop sanatçı ödülünü Britney Spears’ın almasıydı.

Shakira, Rihanna ile geri dönüyor

Senelerdir yaşadığı çalkantılı iniş çıkışlar sonrasında, yeniden yükselen bir ivmeyle eskiden olduğu gibi tüm ödülleri toplamaya başlaması, hatta kendi kariyerinde ilk defa People’s Choice Awards’u alması Amerikan müzik basını tarafından çok önemli bulunuyor.

Haberin Devamı

EMRE AYDIN – EYLÜL GELDİ SONRA

Shakira, Rihanna ile geri dönüyor

Melankolinin resmi sesi Emre Aydın’ın yeni bir albümü Aralık ayının son haftası piyasaya çıktı.

2,5 senedir üzerinde çalıştığı albümün şsrkı sözlerinin daha yalın olması için çok uğraştığını belirtmiş Emre Aydın. Bu albümde de alıştığımız, bildiğimiz Emre Aydın sound’u ‘zaman’ konseptiyle anlatılmış. Verdiği röportajlarda anlattığına göre yaşadığı yerin zamanla değişmesinden ötürü hissettiği mutsuzluğu dile getirmiş yeni albümde.

10 şarkıdan oluşan albümün 8 şarkısının söz ve müziği Emre Aydın’a ait. 2 tane cover’a yer verilen albümde Nazan Öncel ve Sezen Aksu şarkıları Emre Aydın’ın sesinden tekrar hayat bulmuş. Albüm çalışmalarında cover şarkılara da yer vereceği duyumlarını aldığımda ben Mavi Sakal’ın ‘İki Yol’ şarkısının da bu albümde yer alacağını sanmıştım. Aslında 10 şarkılık bir albümde 2 şarkının cover olması biraz garibime gitse de, ‘Eylül Geldi Sonra’da yer alan Nazan Öncel cover’ı ‘ Geceler Kara Tren’ albümdeki favorilerimden biri. Sezen Aksu cover’ları konusunda maalesef fazla hassas olduğumdan, belki de şarkıları orijinal halleriyle daha çok sevdiğim için ‘Belalım’ cover’ı beni çok açmadı.

Haberin Devamı

Albümün çıkış şarkısı ‘Eyvah’ aynı zamanda ilk klip şarkısı. Albüme dair ilginç bir hikaye ‘Akşamlarda Parmak İzlerin’ şarkısında yaşanmış. Şarkıyı tamamladıktan sonra ve üzerinden bir süre geçtikten sonra nakaratın Sezen Aksu’nun ‘El Gibi’ şarkısıyla benzerlik yarattığını hisseden Emre ve ekibi şarkıyı Sezen Aksu’ya da dinletmişler. Sezen Aksu çok fazla bir benzerlik olmadığını, bir problem olmayacağını belirtmesine rağmen yine de Emre Aydın şarkının künyesine Sezen Aksu’yu yazmayı ihmal etmemiş. Yeri gelmişken belirtmek isterim Akşam gazetesinden Serhat Tekin’in Emre Aydın ile röportajı albüm incelemem için çok faydalı oldu, kendisine bu anlamda teşekkür ederim, harika bir iş çıkartmış.

‘Eylül Geldi Sonra’ albümü Emre Aydın’ın sevenleri için sürpriz olmayacak bir çalışma. Kendi deyimiyle yeni albüm müzikal olarak ‘Afilli Yalnızlık’ ile ‘Kağıt Evler’ arasında bir yerlerde duruyor. Daha çok piyano kullanılan ve tam da kış aylarının kasvetine uygun bir albüm olmuş. Afilli bir yalnızlığa 3. Kez hazırsanız, Emre Aydın’ın albümünü hemen dinlemeye başlayın.

YILDIZLAR:

Akşamlarda Parmak İzlerin

Eyvah

Buralar Yalan

Artık Özlemek İstemiyorum (bu şarkının ardından, Onor Bumbum – Şimdilik Dayanamıyorum dinlemek melankoliyi duble yapıyor)

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Geceler Kara Tren

Eylül (albümün incisidir)

Sen Gitme (Emre Aydın’ın albüm sonu şarkıları hep benim için ayrı özel oluyor. Bir önceki albümdeki Kağıt Evler şarkısı gibi, Sen Gitme de bu albümün en güzel kapanış biçimi olmuş. Oscar’lara doymaz bir şarkı)

Yazarın Tüm Yazıları