Shakespeare Bursa’da müzikle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Shakespeare Bursa’da müzikle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 14:10

Shakespeare Bursa’da müzikle anıldı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA’nın merkez Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 5’inci Nilüfer Tiyatro Festivali’nde, İngiliz edebiyatı denince akla gelen ilk isimlerden olan yazar William Shakespeare de unutulmadı. Romantik yazar ölüm yıldönümü nedeniyle festival kapsamında düzenlenen “Shakespeare Şarkıları” ile anıldı.





İngiliz edebiyatının dünyaya kazandırdığı en önemli isimlerden olan William Shakespeare, 400’üncü ölüm yıldönümünde, Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 5’incçi Nilüfer Tiyatro Festivali’nde anıldı.



Moda Sahnesi tarafından Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen “Shakespeare Şarkıları” konseri düzenlendi. Rönens Lute, Viola da Gamba ve soprano üçlüsünün yer aldığı konserde



Barok dönem İngiliz bestecilerinin, ünlü İngiliz edebiyatçı Shakespeare'in eserlerinden esinlenerek ortaya koydukları yapıtlar, oyun ve sonelerinden metinler eşliğinde seslendirildi.



İtalyanların sayılı lute sanatçılarından Diego Leveric, ‘viola da gamba’da Bülent Oral ve soprano Linet Şaul konserde sahne aldı. Konser sırasında Shakespeare’in oyunlarından bölümleri İstanbullu tiyatrocu Ayşe Lebriz Berkem okudu. Büyük ilgi görsen konser sanatseverleri farklı bir yolculuğa çıkardı.



“BÖYLE BİR PROJEDE YER ALMAK MUTLULUK VERİCİ”



Sanatçı Bülent Oral konsere gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Nilüfer Tiyatro Festivali’nin Türkiye için çok iyi bir proje olduğunu söyleyen Oral, “Nilüfer Belediyesi’nin böyle bir etkinlik yapması çok gurur verici. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i kutluyorum. Çok geniş kapsamlı bir festival olmuş. Böyle bir projenin içinde yer almak bizim için mutluluk verici” dedi.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!