SGK mevzuatları anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

SGK mevzuatları anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 16:14

SGK mevzuatları anlatıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) , Sağlıkta Birlik Derneği (SABİDER) ve Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) işbirliğiyle, 'Sosyal Güvenlik Kurumu Mevzuatları 2018 Projeksiyonu İstişare ve Eğitim Toplantısı' düzenledi.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonunda düzenlenen organizasyonun açılış konuşmasını yapan ASİD Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, “SGK ve SABİDER işbirliği ile düzenlediğimiz, mevcut ve değişiklikler ile 2018 yılında yürürlüğe girecek olan sosyal güvenlik mevzuatlarının istişare edilmesi şeklinde geçecek bu toplantının herkese faydalı olmasını diliyorum” dedi. Dr. Yıldırım, Sosyal Güvenlik Kurumu Mevzuatlarının günlük değişimlerinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, toplantının iyi geçmesi temennisinde bulundu.
SABİDER Başkanı Ömer Necmeddin Tan ise, “Bu toplantıları düzenlemekteki amacımız, sağlık sektöründe hizmet alıcı ve hizmet sunucularını bir araya getirerek, yapılacak istişareler ile yaşanan sıkıntıların, yanlış anlaşılmaların giderilmesini ve ortak bir dil oluşmasını sağlamaktır” diye konuştu. Tan, şöyle devam etti:
“İstiyoruz ki düzenlenen toplantılarda sektörde çalışanlar mevzuat ile ilgili bu tür sorunları dile getirsinler. Toplantının verimli geçmesini diliyorum. Katılımcılara ve ev sahipliği için Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne ve ASİD Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım’ a çok teşekkür ediyorum.”
SGK İl Müdürü Mehmet Uzun ise, istişarenin faydalı olduğunu ifade ederek, "Personelimizin verimli çalışmalarıyla bu yükün altından kalkıyoruz. Genel müdür, daire başkanları ve müdürlerin iletişime açık olması bizim için büyük avantaj. Birbirimizi dinlememiz çok önemli. İletişime açık olduğumuz sürece çözülemeyecek sorun yoktur” ifadelerini kullandı.
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol da, “Bizim görmediğimiz sıkıntıları istişare şeklinde birbirimizi aktaralım ve bu şekilde Ankara’ya döndüğümüzde ekipçe bu sıkıntıları çözmeye çalışalım. Karşılıklı soru cevap şeklinde toplantının oldukça faydalı geçeceğini düşünüyorum” dedi.
Konuşmaların ardından oturumlarla 5510 Sayılı Kanun’a Dayanarak Hazırlanan Tebliğ, Yönetmelik ve Genelgelere Genel Bakış ve 2018 Sosyal Güvenlik Kurumu Mevzuat Projeksiyonu ve Medula Uygulamaları, E-Fatura ve Fatura Eki Belgelerin Elektronik Ortamda Gönderilmesi başlıklı oturumları yapıldı. Toplantı SABİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Kurşunbekiroğlu’nun moderatörüğünde soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!