SGK gece 12’ye kadar açık olacak

Güncelleme Tarihi:

SGK gece 12’ye kadar açık olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 17:06

Yeniden yapılandırma başvurularının son gününde Sosyal Güvenlik Kurumu da, fazla mesai yapacak. Başvurular için gece 00.00’a kadar tüm SGK birimleri ve sistemleri açık olacak.

Haberin Devamı

18 EŞİT TAKSİDE KADAR ÖDENEBİLECEK
Kamuya olan borçların yapılandırılması için son başvuru tarihi daha önce 30 Haziran 2017 olarak belirlenmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da dün “fırsatı kaçırmama” çağrısında buulunmuştu. Söz konusu yapılandırmayla vatandaşlara daha esnek ve kolay ödeme imkanı getirdiklerine işaret eden Müezzinoğlu, açıklamasını şöyle sürdürmüştü:

“Yapılandırmadan faydalanan vatandaşlarımız hem prim teşvikinden yararlanmaya devam edecekler hem de borçları nedeniyle uygulanması gereken icra işlemleri durdurulacak. Yapılandırmadan yararlanan borçluların gecikme zammı ve cezasını Yİ-ÜFE ile güncelliyoruz. Ayrıca ilk taksitlerini ödemeleri halinde ‘borcu yoktur’ yazısı da alabilmeleri mümkün olabilecek.Borç aslı ödenmiş olan ancak ferileri ödenmemiş olan durumlarda feri alacağın yüzde 60’ının tahsilinden vazgeçiyoruz. Taksitli ödemelerde 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ikişer aylık dönemlerde ödeme imkanı getiriyoruz. Peşin ve ilk taksit için de Ağustos sonuna kadar süre tanıyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!