SGK: FETÖ darbe girişimi gazilerinden ek ücret alınmayacak

Güncelleme Tarihi:

SGK: FETÖ darbe girişimi gazilerinden ek ücret alınmayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 19:31

SGK: FETÖ darbe girişimi gazilerinden ek ücret alınmayacak

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - SGK tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ Darbe girişimi gazilerinden ek ücret alınmayacaktır. Fetullahçı Terör Örgütü'nün hain girişiminin püskürtülmesi sırasında yaralanan gazilerimizin tedavileri tamamlanıncaya kadar her türlü sağlık hizmeti ücretsiz olarak verilecektir" denildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan yazılı açıklamada, "FETÖ darbe girişimi gazilerinden ek ücret alınmayacaktır" denilerek şu ifadelere yer verildi:
"Fetullahçı terör örgütünün hain girişiminin püskürtülmesi sırasında yaralanan gazilerimizin tedavileri tamamlanıncaya kadar her türlü sağlık hizmeti ücretsiz olarak verilecektir. Terörle Mücadele Kanunu ile; hainlerle mücadele eden, gayret gösteren, yardımda bulunan ve her türlü fedakarlıktan kaçınmayan gazi ve şehitlerimizin her türlü sağlık yardımından (muayene, ilaç, tedavi, ortez, prortez, malzeme vs.) ücretsiz olarak yararlandırılacakları hüküm altına alınmıştır. 15 Temmuz 2016 gecesi, Fethullahçı Terör Örgütü'nün hain girişimine karşı koyularak püskürtülmesi sırasında yaralanan gazilerimiz ve kahramanca can veren şehitlerimiz için her türlü sağlık hizmeti ücretsiz olarak verilecek, özel sağlık tesisleri de dahil olmak üzere hiçbir sağlık hizmeti sunucusuna ilave ücret ödenmeyecektir. Kurumumuz uygulamanın takibini yaparak, bir mağduriyet oluşmasına mani olacak, buna rağmen ilave ücret talep eden sağlık hizmeti sunucuları hakkında gerekli işlem yapılacaktır. Bu kapsamda, bahsi geçenlerin tedavileri tamamlanıncaya kadar sağlık hizmeti sunucularından her ne ad altında olursa olsun, hiçbir şekilde ilave ücret alınmayacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!