SGK borç sorgulama! GSS borç ödeme!

Güncelleme Tarihi:

SGK borç sorgulama GSS borç ödeme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 17:51

Genel sağlık sigortası borç sorgulaması artık online öğrenilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası prim borçları e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. SGK GSS borç sorgulama nasıl yapılır? Prim borçları nasıl öğrenilir? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve hizmete sunulan Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları artık internet üzerinden hem takip edilebiliyor, hem öğrenilebiliyor, hem de kredi kartından ödenebiliyor.

GSS, 18 yaşını dolduran ve genel sağlık sigortası olmayan her vatandaşın yararlanabileceği bir hizmettir. Tüm vatandaşların sağlık hizmetinden faydalanmasını sağlayan GSS uygulamasından yararlanabilmek için ödenmesi gereken belli bir miktar prim ücreti bulunuyor. Bu prim ücretini öğrenmeye ve kontrol etmeye olanak sağlayan SGK uygulamasına da GSS borç sorgulama işlemi adı veriliyor. Kendi sigorta priminizi ödeyerek sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanı sunan GSS ödemesi yapmak isteyenler artık saatlerce sıra beklemek ya da evraklarla uğraşmak zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

SGK GSS prim borcunuzu www.turkiye.gov.tr adresinden kolayca sorgulayabiliyorsunuz. E-Devlet uygulamasının Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne girerek, işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. TC kimlik numaranız ve şifrenize siteye giriş yaptıktan sonra sorgu tipinizi belirlemeniz gerekiyor. Sonrasında ekrandaki kodu girerek GSS borcunuzu öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca prim borcu ödeme işlemlerinizi de kredi kartınızdan gerçekleştirebiliyorsunuz.

ADIM ADIM GSS BORÇ SORGULAMA

SGK GSS borç sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden online olarak şu şekilde yapabilirsiniz; İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmalısınız. Girişi gerçekleştirdikten sonra yeni açılan sayfaya TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girmelisiniz. Daha sonra açılacak menünün sol kısmında bulunan e-Hizmetler sekmesine tıklamalısınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra açılacak menünün yine sol bölümünde bulunan harflerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilk harfi olan S harfini seçmelisiniz. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra SGK içerisinde yer alan e-Hizmetler kategorisi seçilmelidir. Burada da Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama kategorisini tıklamalısınız. Bu işlemler tamamlandıktan sonra sorgulamanızı yapabilirsiniz.

‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisi kullanılarak giriş yapılan www.turkiye.gov.tr sitesi, vatandaşa, SGK GSS tescil ve prim borcu öğrenebilme imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

e-Devlet şifreniz yoksa www.turkiye.gov.tr sistemine giremezsiniz. Uygulamadan faydalanmak için size en yakın PTT şubesine e-Devlet şifresi için başvuruda bulunarak, e-Devlet şifresi edinebilirsiniz.

SGK GSS BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

BAKMADAN GEÇME!