Sezonun ilk güreşi Manisa'da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Sezonun ilk güreşi Manisada yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 13:11

Sezonun ilk güreşi Manisa'da yapılacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde ikincisi düzenlenecek olan 'Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'ne katılacak olan toplam 300 pehlivan sezonun ilk güreşini yapacak.
Yunusemre Belediyesi tarafından ata sporu güreşi geliştirmek için bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'nin tanıtımı belediyenin bahçesindeki Yunus Park'ta düzenlenen kahvaltılı toplantı ile yapıldı. Kahvaltıya AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya, Güreş İl Temsilcisi Ali Özyiğit ile geçtiğimiz yılki festivalde güreş ağası seçilen işadamı Murat Coşkun katıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 9 Nisan tarihinde düzenlenecek 2'nci Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'nin Yuntdağı Bölgesi Ortaköy Mesire Alanı'nda yapılacağını ve Türkiye'deki güreş sezonunun Manisa'da açılacağını dile getirdi. Çerçi "Amacımız ata sporumuz güreşe olan ilgiyi artırmak. Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız festivalimize ilgi yoğun oldu. Bu yıl 2'ncisini yapacağımız festivalimiz Türkiye'deki güreş sezonunun açılışı bakımından büyük önem taşıyor. Bu yılki festivalimize 40 başpehlivan olmak üzere toplam 300 pehlivan katılarak kıspet kuşanacak. Bu sezonun ilk güreşinin Manisa'da yapılmasından dolayı büyük gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Festivale birçok bakanı davet ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Çerçi, bu yılki güreş festivaline 15 bin vatandaşın katılmasını beklediklerini söyledi. Çerçi ayrıca, gelecek nesillere güreş sporunu sevdirmek için belediye bünyesindeki spor kulübünde önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Şu anda belediyemize ait spor kulübümüzdeki farklı branşlardaki spor dallarında 1200 öğrencimiz bulunuyor. Bunun 200 civarındaki öğrencimiz ise sadece güreşle uğraşıyor. Hedefimiz bünyemizden milli güreşçiler yetiştirmek" diye konuştu.
Kahvaltıya katılan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise, Türkiye'de futboldan farklı spor dallarından da söz edilmesi gerektiğini dile getirdi. Baybatur, "Güreş bizim spor kültürümüz. Bizim kültürümüzde var olan ve günümüze kadar taşınan bir ata sporumuz. Son dönemlerde spor denince akla futbolun geldiği ve başka bir sporun gelmediği dönemi yaşıyoruz. Futbol önemli olduğu kadar bizim milli ve ata sporumuz olan güreşi de yaşatmamız gerekir. Bunun için Yunusemre Belediyemiz üzerine düşen görevi yapıyor. Bu sporu yaşatmak, gelecek nesillere taşımak içinde herkesin taşın altına elini koyması gerekir" dedi. Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!