Sezona iki özel sergi ile merhaba

Güncelleme Tarihi:

Sezona iki özel sergi ile merhaba
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 09:23

Sezona iki özel sergi ile merhaba

Haberin Devamı

İZMİR'deki Swissotel Büyük Efes ve Büyük Efes Sanat, sezona tüm sanatseverler için özenle hazırladıkları iki farklı ve özel sergiyle merhaba dedi.

Sanatuar projesi kapsamında 'İki Kuşak Bir Adada IV' ve Lobi Vitrin sergisi kapsamında Gülperin Sertdemir'in 'Altından Anadolu İzleri' Resim ve Özel Tasarım Takı Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Büyük Efes'in Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile gerçekleştirdikleri 'Sanatuar' sergisinin  dördüncüsü 26 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Sergi açılışında konuşan Büyük Efes Sanat Yöneticisi Meriç Aktaş Ateş, bu proje kapsamında her yıl çeşitli üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinden sanatçıların eserlerine ev sahipliği yaptıklarını, bu yıl Yeditepe Üniversitesi'nin Güzel Sanatlar Fakültesi'ni ağırladıklarını belirtti. Plastik Sanatlar Bölümü hoca ve asistanlarının eserlerine ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Bir sergi serisi niteliğini taşıyan Sanatuar projesi ile usta çırak ilişkisinin önemini ortaya koymayı hedeflediklerini ifade eden Aktaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Prof Dr. Zahit Büyükişliyen, Prof. Dr. Ergin İnan, Doç. Teymur Rzayev, Gülveli Kaya, Bahar Artan Oskay, Filiz Piyale, Cem Onat, Yağızhan Çalışkan ve Yrd. Doç. Hakan Özer'in eserleri 26 Kasım'a kadar otelin Kordon salonlarında sanatseverleri bekliyor olacak. 2016 senesinde ilk olarak Yücel Kale'nin 'ArtBag' sergisi ile başlayan Swissotel Lobi Vitrin Sergileri'ne 2017'de Gülperin Serdemir'in 'Altından Anadolu İzleri' isimli sergisi ile devam ediyoruz."

Gülperin Sertdemir ise resim ve özel tasarım takılardan oluşan bu özel sergisinin amacının var olan Anadolu kültürüne yeni bir üslup, yeni bir anlam kazandırmak olduğunu vurguladı. Sertdemir'in 'Altından Anadolu İzleri' Resim ve Özel Tasarım Takı Sergisi, 26 Kasım'a kadar otelin lobisinde sanatseverler ile buluşacak.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

Fotoğraf Parametresi: SwissSergi

01)Hilal Keçeci, Banu Tahiroğlu, Esra Karagülle

02)Nesligül-İsmail Karagözoğlu

03)Gülperin- Ali Sertdemir

04)Dilek Olcay, Filiz Eczacıbaşı Sarper

05) Gülperin Sertdemir

06)Tamer- Tamay Hepağır

07)Ferah Sancak

08)Özgür- Hüseyin Aslan

09)Yağızhan Çalıskan, MericAktas Ateş, Zahit Büyükişleyen, Filiz Piyale, Cem Onat

10)Gezgin Doğan Sanatçıları GINAP Türkiye Grubu

11)Mehmet- Figen, Mehmet, Aşkın, Sami Baz

12)Melis Erdemci

13)Öznur Atar

14)Ayşe Karpat, Ayçe Bükülmeyen

15)Müge- Levent Kuşgöz, Koray Gürbüz, Tolga Erturgut

16)Yutaka Tamiya, Zbigniev Kaczmarek, Begüm Tatari, Varol Topaç, Eumgwoo Ri

17) Sibel Cakmakoğlu

18) Gülden- Haluk Tatari, Ayşe Perin

19)İrem, Levent- Şenay Sarıgözoğlu

20)Başak Akgün, Doğu Yaman, Sera Siga, Selin Köklükaya

21-22-23-24-25)Eserlerden

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!