Sezon renklerinde Bollywood ihtişamı

Avusturya asıllı makyaj artisti Günter Hilgartner, Monako Prensesi Grace Kelly ve ünlü tasarımcı Hubert de Givenchy’nin ilham perisi Audrey Hepburn’e yaptığı makyajlarla tanınıyor.

Haberin Devamı

Givency’nin yeni sezonu da Hilgartner’in ellerine emanet...

16 yıldır Givenchy markasının uluslararası güzellik koçluğunu sürdüren ve bugüne dek markanın haute-couture şovlarında ünlü topmodellerle çalışan makyaj artisti Günter Hilgartner, bugüne kadar Carla Bruni, Karen Mulder, Liv Tyler ve Nicole Kidman gibi pek çok tanınmış isimle de çalışma şansı yakaladı.

Moda dünyasında bir efsane olan Givenchy markasının modadaki bu duruşu, makyaj ürünlerinin imajına nasıl yansıyor? Givenchy makyajının en ayırıcı özelliği nedir?
- Her şeyden önce Givenchy eski ve köklü bir haute-couture markası. Bir Fransız aristokratı olan yaratıcısının asaletini taşır. Günümüzün modern ve aktif ama bir o kadar da zarif ve sofistike kadınını yansıtan bir çizgisi vardır. Bu nedenle Givenchy makyajı da çağa ayak uyduran kadınları ifade eder.

Givenchy’nin yeni sezon koleksiyonlarında öne çıkan renkler hangileri?
- Hintli kadınların makyajı bu sezon öne çıkıyor. Bollywood kadınlarının büyüleyici bakışlarını ve prenses edalarını elde etmek için gözlere yoğun sürmenin yanı sıra canlı ve parıltılı pembe veya turuncu tonları kullanmak gerekiyor.

Dudaklar, gözler ya da yanaklar... 2009 yazında yüzün hangi bölgelerine ağırlık veriliyor?
- Tabii ki, dudaklara. Bu sene ciltte daha doğal ve transparan tonlar tercih edilirken, toprak kızıllığındaki dudaklar ön plana çıkıyor. Ama buğulu gözler de unutulmamalı.

Makyajın duayenlerinden biri olarak size göre bir kadının makyaj sırasında dikkat etmesi gereken en önemli detay hangisidir?
- Özellikle ten rengine önem verilmesi gerekiyor. Ten makyajının doğal ve transparan olması ve tabii ki tüm yüz makyajıyla gerçek bir uyum içinde olması çok önemli.

Bugüne dek makyaj yaptığınız ünlü isimler arasında “kusursuz yüz hatlarına sahip” diyebileceğiniz bir isim var mı?
- Hiç kimse kusursuz değildir. Ama makyajda önemli olan kusuru kapatmak değil güzelliği ön plana çıkarmaktır.

Hangi masal kahramanına makyaj yapmak isterdiniz? Hangi detaylara dikkat ederdiniz?
- Operada çalıştığım dönemde birçok masal kahramanına hayat vermiştim. Ama herkes tarafından bilinen masal kahramanlarından biri olan Pamuk Prenses’e makyaj yapmak isterdim. Ondaki çocuksu saflığı ve masumiyeti kaybetmeden prenses edasını ortaya çıkaracak bir makyaj biçimi seçerdim. Özellikle transparan ve doğal bir fondöten, gözlerde hafif ama canlı bir pırıltılı, yanaklarda ve omuz bölgesinde ise pembe tonlarını tercih ederdim. 

Carla Bruni’ye hangi tarz makyajı uygulamayı seviyorsunuz?
- Carla Bruni son derece natürel makyajdan hoşlanıyor.

Haberin Devamı

Gözlerinize iyi bakın

Haberin Devamı

Göz çevresi vücudun yaşlanmaya en duyarlı bölgesi. Bu bölge, kırışıklık ve göz altı morluklarının oluşmasını engellemek için özel bakıma ihtiyaç duyuyor.

Sadece göz çevresine özel bir uygulama olan “Eye Bright Treatment” ile ilgili sorularımızı Estetisyen Melis Önder anlattı. 

Göz bakımı neden gerekli?
- Göz çevresi, vücudun en duyarlı ve ince tabakalarından biri olarak, yaşlanma ve yorgunluk belirtilerinin en hızlı gözlemlendiği bölgelerin başında geliyor. Yaz ve kış aylarında sürekli güneşle teması mimiklerle de desteklendiğinde kırışık sorununa neden oluyor. Bu amaçla göz çevresi için yüzün genelinden farklı bir temizleme, bakım ve nemlendirme uygulaması izlemek gerekiyor. Bu şekilde göz çevresi kırışıklıklarını ve morluklarını minimum düzeye çekmek mümkün.

Göz çevresi bakımı nasıl bir uygulama?
- Diğer adıyla “Eye Bright Treatment”, tek başına da faydalı bir bakım. Ama biz diğer kabin bakımlarıyla birlikte uygulamayı tercih ediyoruz. Bakım, koyu gözaltı halkalarını ve torbalanmayı azaltıyor, kan dolaşımını destekliyor, göz çevresini sıkılaştırıp, maksimum nemlendirme sağlıyor. Ayrıca göz çevresini rahatlatıyor ve canlandırıyor. Bu özel bakım, sağlıklı bir cilt rengi için göz çevresini nemlendirme ve morlukların açılmasında mükemmel.

Uygulama ne kadar sürüyor?
- Temizleme, bakım ve nemlendirmeden oluşan altı aşamalı uygulama 25 dakika sürüyor. ılk adımda göz makyajının tamamen temizlenmiş olmasına özen gösteriyoruz. ıkinci adımda gözaltına, göz kapağına ve kazayağı bölgesine nazik bir şekilde uygulama yapılıyor. Ardından kaş bölgesinden başlanarak gözaltına doğru maske uygulanıyor. Maskenin temizlenmesinden sonra kazayağı bölgesi, gözaltı ve göz kapakları nemlendiriliyor.

Yazarın Tüm Yazıları