Sezon bitti sahne zamanı

Güncelleme Tarihi:

Sezon bitti sahne zamanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 13:29

Çok sayıda özel dans okuluna ev sahipliği yapan Ankara’da küçük dansçılar, tüm sezon boyunca öğrendiklerini yıl sonunda düzenlenen temsillerde gösterdi.

Haberin Devamı

Hayal Sahnesi, Dünya Dans Merkezi ve Platform Sanat, geçtiğimiz günlerde düzenlenen yıl sonu gösterileri ile seyirciyle buluştu.  Yüzlerce öğrencinin sahneye çıktığı gösterilerde, genç dansçılar büyük beğeni kazandı. Ankara’daki dört şubesinde sanat eğitimi veren Hayal Sahnesi öğrencileri, ‘Hayalden Gerçeğe 2016’ isimli gösteriyle izleyicinin karşısına çıktı. Kursun bale ve modern dans öğrencileri, Ankara Devlet Opera ve Balesi Sahnesi’nde üç gün sahne aldı. Üç farklı gösteride yaklaşık 400 öğrenci sahneye çıktı. Klasik baleden çeşitli örneklerin yanı sıra modern dans çalışmalarının da sergilendiği gösterilerde 36 klasik bale ve altı modern dans koreografisi sahnelendi. 

İKİ PERDELİK GÖSTERİ

Deniz Atlı tarafından kurulan Platform Sanat, yıl sonu gösterisini Tatbikat Sahnesi’nde yaptı. İki perde şeklinde düzenlenen gecede ilk olarak eğitim kurumunun öğrencileri sahneye çıktı. Hiphop, Stretching, Jazz, Physical AcTions Bale, Modern Dans ve Konservatuvar Hazırlık sınıflarının öğrencileri yıl boyunca aldıkları eğitimi sahneye taşıdı. İkinci perdede ise önce ‘Voiceless’ isimli eser ardından da ‘Kara Film Nöbeti’ izleyiciyle buluştu.

Haberin Devamı

VELİLER DE SAHNEDE

Ankara’nın önde gelen bir diğer dans okullarından Dünya Dans Merkezi’nin öğrencileri, sezon sonu temsilinde ‘Paquita’ balesini sahneye taşıdı. Okulun öğrencileri, üç gün üst üste Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde temsil yaptı. Minik ve genç dansçıların oynadığı eser, salonu tamamen dolduran izleyici tarafından büyük beğeni ile izlendi. Temsilde bu yıl ilk defa anneler ve babalar, çocuklarıyla birlikte sahne aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!