Sezgileri geliştirme yöntemleri

Sezgileri geliştirmek için işe zamanı tahmin etmekle başlayabilirsiniz. Yani zamanı saate bakmadan tahmin etmek.

Bunun için saatin kaç olduğunu merak ettiğiniz her an saate bakmadan zamanı belirlemeye çalışın. Sonra saatinize bakın. Önceleri tahminleriniz pek tutarlı olmayacak. Fakat, bunu sürekli uygulamaya başladıktan kısa bir süre sonra saati dakika farkıyla isabet ettirmeye başlayacaksınız. Daha sonra da tam isabetler yapabilir, zamanı tam olarak tahmin etmeye başlayabilirsiniz.

Zaman tahminlerini doğru tespit edebildiğinizi anladığınız zaman içsel duyularınızın gelişmeye başlamış demektir. Yani sezgileriniz güçlenmeye başlar.

Şimdi bu uygulamayı telefon çaldığı zaman ya da kapı ziline yönelerek sürdürebilirsiniz.

Telefonu açmadan kimin aradığını tahmin etmeye çalışın. Kapıyı açmadan kimin geldiğini bulmaya çalışın. Bunu sürekli yapın. Bir çeşit oyun haline getirebilirsiniz. Böylece sezgilerinizi harekete geçirmiş olursunuz. Daha sonra da sizi arayan kişinin hangi maksatla aradığını anlamaya çalışın. Yani dikkatinizi bu yöne kaydırın.

Telefonun ucundaki kişi ya da kapının ardında bulunanın kim ve ne maksatla geldiğini anlamaya çalışırken aklınıza ilk gelen isim ve nedenleri esas olarak kabul edin. Ve fazla düşünmeyin.

Sonra tahminlerinizin ne derece doğru olduğunu anlamaya çalışın. çok isabetli tahminler yapmak için kendinizi zorlamayın. Bunun bir çeşit oyun olduğunu düşünün. Sürekli oynayabileceğiniz bir oyun.

Zaman içinde sezgilerinizin kendiliğinden geliştiğinin farkına varacaksınız. Hatta yaptığınız tahminlerin ne derece isabetli olduğunu anlayıp şaşıracaksınız.

Bu oyunu hemen her şey için oynayabilirsiniz. Size gelen mektuplardan yapacağınız iş görüşmelerine ve karşılaştığınız kişilere kadar... Mektubun zarfını açmadan ellerinizin arasında tutup kimden geldiği ve mektubun konusunu tahmin etmeye çalışmak ve aklınıza gelen ilk fikirleri unutmadan mektubu açıp tahmininizin ne derece isabetli olduğunu anlamak hem eğlendirici, hem de geliştirici olacak. (Sürecek)

Sağlık sorunlarına dikkat

Yanılgılardan kaynaklanabilecek sorunların ortaya çıkabileceği bir gün. Kazalar olabileceği gibi intihar eğilimleri de ortaya çıkabilir. Hayal gücünü tetikleyen olaylar kuruntuları ve korkuları harekete geçirebilir. Gösteriler sırasında ortaya çıkabilecek sorunlara karşı tedbirli olmak gereken bir gün. İlaçlar, zehirler, kimyasallar ve hava yoluyla bulaşabilecek hastalıklar dikkat çekici olabilir. Aniden ortaya çıkan sağlık sorunlarına dikkat.
Yazarın Tüm Yazıları