Sezer'in Günlüğü sergisi büyük ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Sezerin Günlüğü sergisi büyük ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 17:44

Sezer'in Günlüğü sergisi büyük ilgi gördü

Haberin Devamı

Çağla DAŞCI/İZMİT(Kocaeli)(DHA)-KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'ndeTEOG sınavında dereceye giren Spina-Bifida hastası olan ve TEOG sınavlarında derece yapan Sezer Yaşar ilgili "Sezer'in Günlüğü" adlı fotoğraf sergisi ve biyografi video gösterimi büyük ili gördü.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Salonunda gerçekleştirilen sergiye Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlileri, Spina Bifida hastası  Sezer Yaşar, babası Ayhan Yaşar, annesi Nagihan Yaşar ile abisi Samet Yaşar ve çok sayıda öğrenci katıldı.Görsel sanatlar öğretmeni Leyla Emektar ile fotoğrafçı Hakan Tokuç’un tanıtım konuşmalarının ardından Spina-Bifida hastası olan,  tekerlekli sandalye ile okuldaki eğitimini sürdüren Sezer Yaşar’ın yaşama bakış açısının anlatıldığı "Sezer’in Günlüğü" adlı biyografi video gösterimi izlendi.

  Sezer'in ailesinin çok örnek ve özel bir aile olduğunu söyleyen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,"Değerli konuklar, gerçekle içi içe geçmiş duyguların yaşandığı ama örnek olması gereken fotoğraf videolarını hep birlikte izledik. Hepimizin ortak duygusu sevginin kaynağı olan fedakarlığın adı olan annesini içten kutluyorum. Sezer’in okuması ve mutlu olması için kendi işini bırakıp Sezer’in okulunda çalışmayı kabul ederek, kendi dünyasını Sezer’in dünyasına dönüştüren babasını da kutluyorum. Çok örnek ve özel bir aile. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim ve Sezer’in çok başarılı karnesini kendisine takdim ettim. Orada gördüm ki engeller inanırsanız, bir araya gelirseniz ve dayanışmayı sağlarsanız hepsi aşılır. Yeter ki beynimizdeki engelleri kaldıralım, yürekteki sevgiyi çoğaltalım. Sezer’in istediğine erişeceğine dair şüphem yok. Örnek olması gereken hayat öyküsünü sanatla buluşturdukları için iki değerli sanatçımızı tebrik ediyorum. Sosyal sorumluluğu ve duyarlı bir çalışma olmuş." dedi.

 Hasan Basri Güzeloğlu, beraberindekiler ile birlikte "Sezer’in Günlüğü" adlı fotoğraf sergisini bir süre gezerek günün anısına fotoğraf çekildi.

FOTOGRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!