Sezen'le Kakara Kikiri

Güncelleme Tarihi:

Sezenle Kakara Kikiri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kakara Kikiri Show'la altı yıl aradan sonra yeniden bir araya gelen Sezen Aksu ve Uğur Yücel, Bostancı Gösteri Merkezi'nde hayranlarıyla hasret giderdiler. Most Production'ın, Renault katkılarıyla hazırladığı şovun açılışını ‘‘Kalaşnikof’’ adlı parçasıyla yapan Sezen Aksu'ya, sahnede Aykut Gürel, Gürol Ağırbaş, Erdem Sökmen, Murat Yeter, GMG, Ercüment Ateş, Cihan Okan, Hakan Beşer ve Ozan Doğulu'dan oluşan orkestra ve vokallerde de Işın Karaca ile Tuğba Önal eşlik etti. Aksu'nun ardından sahneye çıkan Uğur Yücel, yaptığı esprilerle seyircilere keyifli anlar yaşattı. Gösterinin sonunda ‘‘Yalnızlık Senfonisi’’ adlı parçayı birlikte seslendiren ikili, esprilerdeki ustalıkla olduğu kadar tiplemelerdeki başarılarıyla da dikkat çekti.

Perşembe, cuma, cumartesi ve pazar olmak üzere haftada dört gün ‘‘Kakara Kikiri Show’’u yapacak olan Aksu ve Yücel, şov fikrinin yaptıkları sohbetler sırasında ortaya çıktığını anlattılar. ‘‘Yaptığımız esprilere ve tiplemelere biz gülebiliyorsak, salona gelen insanları da güldürürüz’’ inancıyla bu şova soyunduklarını söyleyen ikili, izleyicinin gösterdikleri yoğun ilgiden hayli memnun olduklarını da gizlemediler.

Anılar ve espriler

Müziğe başladığı yıllarda turnelerde başından geçenleri anlatan Sezen Aksu: ‘‘Almanya Turnesi'ne Barış Manço'nun orkestrasıyla gittim. Onlar her parçada Dağlar'ı çalıyorlardı. Ben de üzerine kendi şarkılarımı okuyordum’’.

Sezen Aksu, ‘‘Uğur'cuğum, bütün Türkiye bana hayran, sen bana bir kadın olarak hiç ilgi duymadın mı?’’ sorusuna Yücel'in verdiği cevap, ‘‘Sezen duymaz olur muyum? Ama iki adam arasına beş dakika koymadın ki, kendimi ifade edeyim’’ oldu.

Uğur Yücel'den Sezen Aksu'ya: Yeter artık bu ne kardeşim. Kadro arkası ordu gibi. Korumalardan geçilmiyor. Sahneye anca çıkabildim ya. Minik serçeysen serçesin ne yapalım yani!...

Kenan Doğulu, Çelik, Tarkan, Mustafa Sandal gibi pop yıldızlarını hedef listesine alan Yücel: Bunlar ne yapıyorlar ya? Zırhlı bir minibüs, iki koruma önde, arkada da parlak iriyarı korumaları duruyor. Bana çok garip geliyor. Ya, bunların hiç düşmanları yok ki.

Yücel, Hıncal Uluç, Mehmet Barlas, Fatma Girik gibi gazeteci ve televizyon yıldızlarını da esprilerine alet etti. Ancak en acımasızca diline doladığı isim Reha Muhtar oldu: Adam Atina muhabiriydi aldılar buraya getirdiler. Sanki iç savaş çıkartmak için gelmiş. Bir de Harika Avcı ona aşık olmuş. Avcı, onu evindeki ayısına benzetiyormuş.

Sezen Aksu: Ben sekiz yaşında evden kaçtım. Beni bulmuşlar Basmahane Karakolu'na götürdüler. Bütün gün yapacak iş yok diye akşam annemler gelinceye kadar bütün katillerin resimlerini kayıt defterine yapıştırdım.

Yücel: Tansu Çiller Karadeniz'de yaptığı bir konuşmada‘‘Sizi Akdeniz'in incisi yapacağım’’ diyor. Ya kadın ne yapacak. Karadeniz'i Akdeniz'e mi taşımayı düşünüyor ne. Düşünsenize Bodrum'un yanında şöyle bir Karadeniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!