Sezaryenli kadın normal doğumla anne oldu

Güncelleme Tarihi:

Sezaryenli kadın normal doğumla anne oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 14:46

Sezaryenli kadın normal doğumla anne oldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te daha önce 2 kez sezaryenle doğum yapan 34 yaşındaki Zeliha Yürekli, normal doğumla 3'üncü kez anne olmanın mutluluğunu yaşadı.



Özel Vita Line Tıp Merkezi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Ümmü Gülsüm Petek, doğum yapmak üzere tıp merkezlerine gelen ve daha önce 2 kez sezaryenle doğum yapmış olan Zeliha Yürekli’ye normal yollarla 3’üncü kez doğum gerçekleştirdiklerini söyledi. Anne adayının tıp merkezine hamileliğin son aşamasında sezaryen düşüncesiyle başvurduğunu belirten Op. Dr. Petek, "Anne adayımıza uygun şartlar oluştuğu takdirde normal doğum yöntemiyle çocuk sahibi olabileceği, bunun sağlık açısından da daha iyi sonuçlara yol açabileceğini anlattık. Kendisini normal doğuma ikna ettik. Akabinde normal doğum sürecini başlattık. Tıp Merkezimizin imkanları ve ekibimizin başarılı çalışmasıyla anne adayımız 3 kilo 750 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi" dedi.



Anne ve bebeğin sağlığı için her zaman normal doğumu tercih ettiklerini ve anne adaylarına da bu yönde telkinlerde bulunduklarını ifade eden Op. Dr. Ümmü Gülsüm Petek, şunları söyledi:



"Zorunlu durumlarda sezaryen yapılabilir. Oysa ülkemizde sezaryen daha öncelikli tercih ediliyor. Sezaryen sonrası normal doğumu yaptırarak bu oranı azaltabiliriz. Bu konuda hem hasta, hem doktor istekli olmalıdır. Anne bu sayede bebeğinin ilk ağlamasını duyabilir, bebeğini hemen kucağına alıp emzirebilir ve bu bir anne adayı mükemmel bir duygudur. Sezaryen sonrası normal doğum mümkündür. Bu konuyu destekleyen bir doktorum.1 veya 2 sezaryen sonrası normal doğum yapılabilir. Merkezimizde 2 sezaryen sonrası başarılı bir normal doğum gerçekleştirilmiştir. Anne ve bebek gayet sağlıklıdır. Daha önce sezaryen olmuş anne adayları bu konuda istekli ise bu konuyu oldukça fazla desteklemekteyim."



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!