Seyyid Burhaneddin, Kültür Müdürlüğünde anıldı

Güncelleme Tarihi:

Seyyid Burhaneddin, Kültür Müdürlüğünde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 12:41

Seyyid Burhaneddin, Kültür Müdürlüğünde anıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MEVLANA'nın hocası Seyyid Burhaneddin Hazretleri, vefatının 776. yıldönümünde, Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "Seyyid Burhaneddin Hazretleri ve Talebesi Mevlânâ Celâleddin-î Rûmi" konulu konferansla anıldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezinde araştırmacı-yazar Emrah Bekçi tarafından sunulan konferansın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, adeta Selçuklunun başkenti konumunda olan Kayseri'nin değerli ilim adamlarını, âlimlerini, kültür ve sanat adamlarını düzenledikleri vefa ve anma programlarıyla yaşatmanın ve geleceğe taşımanın kendileri için hem bir görev hem de bir vefa borcu olduğunu ifade etti.

Araştırmacı-yazar Emrah Bekçi ise, yaptığı slayt sunumuyla milâdi 1165-66’da Özbekistan’ın Tirmiz şehrinde dünyaya gelen Seyyid Burahaneddin Hazretleri’nin gerçek doğum ve vefat tarihleri, ailesi, hangi soydan geldiği, neden “Seyyid” denildiği, eğitim düzeyi, kendisine neden “Seyyid-i Sırdan ve Hüseyin” ünvanlarının verildiği, halifelerinin kimler olduğu, günümüzdeki türbesinin kim tarafından yaptırıldığı, “Maarif” adlı eserinin hangi tarihte kaleme alındığı, eserin dil ve içeriği ile günümüze kimler tarafından çevirisinin yapıldığı, hakkında basılan eserler ve okuyarak etkilendikleri ile manevi dünyada önemli izler bırakan 'Mürşid-i Kâmil' bu değeri tanımak ve tanıtmak için neler yapılması gerektiği konularında katılanlara bilgiler sundu. Bekçi, ''Mevlâna’yı Mevlâna yapan, Seyyid Burhaneddin Hazretleri'dir'' dedi. 

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!