Şeytan dürttü

TÜRKİYE Diyanet Vakfı’na ait Ankara’nın göbeğinde dev bir arsa bugün satışa çıkıyor. Arsa AŞTİ’ye giden yeni bulvar üzerinde ve 27 bin 637 metrekare.Değerinin 20 milyon TL’nin üzerinde olabileceği konuşuluyor.

Bu satış aklıma geçtiğimiz günlerde Çayyolu’nun göbeğinde yine Diyanet Vakfı’na ait çok kıymetli bir araziyi getirdi.
Kısaca hatırlatayım.
Çayyolu’ndaki Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın hemen arkasında sağlık alanı olarak ayılan 15 bin 626 metrekarelik arsanın 11 bin 86 metrekaresi, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Şırnak’ın Silopi ilçesindeki 246 bin 421 metrekarelik alanıyla değiş tokuş edilmişti.
İşin en ilginç yanı ise 100 bin nüfusa dayanan Çayyolu’nda bir devlet hastanesi bile bulunmamasına karşın sağlık alanı olarak ayrılan bu arsanın ne amaçla kullanılacağının açıklanmaması.
O dönem Ankara Hürriyet’in ısrarlı yayınlarına rağmen Diyanet Vakfı’ndan bir ses çıkmamıştı.
Bugün Diyanet Vakfı kentin göbeğinde 30 bin metrekareye yakın bir araziyi satıyor. Kimbilir bu arsa vakti zamanında ne amaçla alındı ya da vakfa tahsis edildi.
Vakfın kuruluş amacı kendi internet sitesinde “İslam dininin gerçek hüviyeti ile tanıtılmasında, toplumun din konusunda aydınlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na yardımcı ve destek olmak, gereken yerlerde cami yapıp donatmak, fakir hastalar için tedavi kurumları açıp işletmek, zekat, fitre gibi Müslüman vatandaşlarımız tarafından yapılacak yardımları şartlarına uygun olarak toplumdaki ihtiyaç sahiplerine intikal ettirerek sosyal yardım ve hizmeti geliştirmektir” denerek özetleniyor.
Diyanet Vakfı’nın kuruluş amacı güzelce anlatılıyor, kimsenin de itirazı olamaz.
Şimdi şunu sormak istiyorum.
Vakfa destek olan insanların bu arsa satıldıktan sonra elde edilen kazanımın ne amaçla kullanılacağını bilmek hakları değil mi?

Göle sonunda bariyer yapıldı

TEMELLİ Gölü son zamanlarda doğal güzelliği ile değil göle uçan araçları genç yaşta can veren insanlarıyla anılmaya başladığını geçtiğimiz haftalarda yazmıştım. Son olarak düğüne giden bir aileden beş kişi göle uçan aracın içinde sıkışarak can vermişti.
Ankara’nın lüzumlu lüzumsuz her yerinde bulunan bariyerlerden göl kenarına yapılması durumunda araçların göle uçmalarının önüne geçilebileceğini belirtmiştim.
Sonunda Karayolları Genel Müdürlüğü bu çağrıya kulak verdi ve Temelli Gölü’nün kenarına bariyer yapmayı akıl edebildi.
Sormadan geçmeyelim, “Bariyerler önceden yapılsa kaç kişinin hayatı kurtulurdu acaba?”

Gökçekler Mekke’de

GAZETECİLERİN bayram telaşesi biraz farklıdır. Türkiye genelinde bayrama tatil gözüyle bakılırken biz gazetecilerin takibi devam eder. “Siyasiler, sanatçılar bayram tatilini nerede geçirecek? Acaba görüntü verirler mi?” diye düşünerek koşturup dururuz.
Bir Kurban Bayramı daha yaklaşırken yerel politikacılardan bir haber verelim. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek bu bayramı hacda geçirenler arasında olacak. Önceki gün Mekke’ye hareket eden Gökçekleri ziyaretlerinde yalnız bırakmayanlar arasında Özel Kalem Müdürü Fevzi Yılmaz ve ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk de bulunuyor.
Yazarın Tüm Yazıları