Seyitgazi'de Ahilik kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Seyitgazide Ahilik kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 11:48

Seyitgazi'de Ahilik kutlaması

Haberin Devamı

 

SEYİTGAZİ,(Eskişehir),(DHA)- AHİLİK Haftası etkinlikleri kapsamında, Eskişehir'in Seyitgazi İlçesi'nde etkinlik düzenlendi.

Seyyit Battal Gazi Külliyesi'nde gerçekleştirilen Ahilik kutlaması etkinliğine Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı ve Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ile çok sayıda kişi katıldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmadaAhiliği geçmişten gelen önemli bir kültür olarak nitelendirdi. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu'da yaşayan insanların sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında kendilerini iyi yetiştirdiklerini anlatan Vali Tuna, Ahiliğin; mesleki meziyetleri ön plana çıkararak, ahlaki değerleri düzenleyen bir örgütlenme şekli olduğunu söyledi.Ahilik geleneğinin günümüze kadar gelmesinde çaba sarf eden herkese teşekkür eden Tuna, "Ahilik geleneğinin günümüze kadar ulaşmasının nedeni, bu değerlerin sivil toplum örgütlerine her zaman rehber olabilecek insani ve evrensel ilkeler olmasındadır. Ahilik geleneği; tüketiciyi de koruyan ilkeler ile kaliteyi arttırarak standartların gelişmesine, dolayısıyla toplumsal huzurun sağlanmasına da yardımcı olmuştur" dedi.

2013 yılında Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği yaptığını aktaran Vali Tuna, bu kapsamda Seyitgazi ilçesinin kültürel değerlerine sahip çıkıldığını söyledi. İlçede bulunan Seyit Battal Gazi ve Sücaaddin Veli külliyelerinin yenilendiğini de belirten Tuna konuşmasını Ahilik Haftasını kutlayarak tamamladı.

Konuşmaların ardından Baksan Mesleki Eğitim ve Öğretim Merkezi öğrencileri, Ahiliği tiyatro gösterisi ile anlattı. Program Seyitgazi Belediyesi tarafından ikram edilen 'Ahi Aşı' ile sona erdi.

Etkinliğin ardından Vali Tuna ilçe esnafının Ahilik Haftasını kutladı, Seyitgazi Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!