Seyirci avantajını iyi kullanmalıyız

OLİMPİYATLARDAN sonra en çok ülke katılımlı turnuva olan Davis Kupası müsabakaları başlıyor.

Haberin Devamı

Turnuvada, dünya grubunda Rafael Nadal’sız İspanya Avusturya’yı ağırlayacak. Novak Djokovic’siz Sırbistan ise Çek Cumhuriyeti’nde yarı finale çıkmak için mücadele edecek. Ev sahibi Fransa, toprak kortta Amerika ve Arjantin, Buenos Aires’te Hırvatistan ile ilk dörde kalabilmek için mücadele edecekler.
Türkiye ise Avrupa/Afrika ikinci grubundan düşmemek için Moldova ile İstanbul Bakırköy Spor Kulübü kapalı Kortları’nda karşılaşıyor. Türk tenisinin uluslararası itibarı açısından önemli bir müsabaka. İlk turda Ankara’da Bosna Hersek’e yenilmiştik. Kendi ülkemizde ikinci bir mağlubiyet ve kümeden düşmek, tenisimizin geliştiği bu döneme gölge düşürebilir.

Moldova’yı iki kez yendik

Takımımızın 1 numarası Marsel İlhan bu sene uluslararası turnuvalarda henüz maç kazanamadı. Ancak Moldova’ya karşı göstereceği performans Marsel İlhan’a sezon boyunca büyük motivasyon sağlayabilir. Türkiye bugüne kadar 3 kez oynadığı Moldova’ya karşı iki kez galip geldi. Moldovalılar küçümsenecek bir takım değil. Bir numaralı oyuncuları Albot Radu dünya sıralamasında teklerde 233., çiftlerde ise 278. sırada. İki numaralı oyuncuları İstanbul’a gelmedi. Takımın 3 numarası Borvanov Roman çiftler sıralamasında ilk 300 ün içerisinde.

Haberin Devamı

Karagöz: Favori biziz

Davis Cup takımımız Marsel’in dışında Haluk Akkoyun, Barış Ergüden ve Ergün Zorlu’dan oluşuyor. Takım kaptanı Alaaddin Karagöz’ün yorumu ise şu şekilde; “Favori biziz. Kendi saha avantajımızı iyi kullanacağız ve her puana konsantre olacağız. Teklerde Marsel İlhan ve tecrübeli Haluk Akkoyun’u oynatacağım”
Milli Takımın eş kaptanı ve aynı zamanda Marsel’in sene başından beri yeni antrenörü Erhan Oral da Moldova’yı yenmemiz gerektiği görüşünde.

Bugün 12.00’de başlıyor

Bakırköy Spor Kulübü’nün kapalı kortları geçtiğimiz ekim ayında WTA Turnuvası sırasında kort zemini ve aydınlatmalar yenilemişti. Mevcut seyirci kapasitesi ise 250 civarında. Bakırköy ve civarında bulunan birçok tenis kulübünün tenis severleri bu maçları izleyeceği kanaatindeyim. Ancak bu önemli müsabaka için ek tribün kurulmaması seyirci avantajını kullanamıyoruz manasına geliyor. Bu da biraz düşündürücü!
Maçlar bugün saat 12:00’den itibaren başlayacak.

Yazarın Tüm Yazıları