Seyhan Belediyesi'nden yüzme dersi

Güncelleme Tarihi:

Seyhan Belediyesinden yüzme dersi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 13:21

SEYHAN Belediyesi’nin Portatif Yüzme Havuzu Projesi’nde geçen 8 bin çocuğun ücretsiz yüzme eğitimi aldığı belirtirilirken, bu yıl öğrenci sayısının 20 bin olması planlanıyor.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye’de ilk kez Seyhan’da düzenlenen Portatif Yüzme Havuzu Projesi’nin pek çok başka şehre örnek olduğunu belirterek, "Yazın kavurucu sıcaklarında çocuklarımızın sulama kanallarına ve baraj gölüne kontrolsüz şekilde girip boğulmalarını önleyebilmek için bu projeyi geliştirdik. Eğer bir tek çocuğumuzun bile serinlemek isterken hayatını kaybetmesine engel olabildiysek bu bizim için başarıdır" dedi.

14 OKUL BAHÇESİNE havuz

Seyhan Belediyesi’nin bu yıl 14 okul bahçesinde Portatif Yüzme Havuzu kurulacak. Hafta sonu açılması planlanan havuzların yaz ayları boyunca hizmet vereceği okulların isimleri şunlar; Karayusuflu İlkokulu, Adasokağı İlkokulu, Yıldırım Beyazıd Ortaokulu, Atatürk Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi, Yeşilevler İlkokulu, Seyhan Belediyesi İlkokulu, Malazgirt Ortaokulu, Hacıbekir Talat İlkokulu, Yavuz Selim Ortaokulu, Taşkent İlkokulu, Kasım Sacide Ener Ortaokulu, Ziya Paşa Ortaokulu, 2000 Evler Ortaokulu ve Toki Şehit Fikret Yükseler İlkokulu.

KAYITLAR SÜRÜYOR

Portatif Yüzme Havuzu montajı devam eden okulların bahçesinde aynı zamanda kayıt işlemleri de sürüyor. Yüzme öğrenmek isteyen öğrenciler beraberlerinde velileriyle birlikte kimlik fotokopisi ve 2 vesikalık fotoğraf eşliğinde havuz kayıt yaptırıp havuz giriş kartı alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!