Şeyh Cemil Nardalı Konağı'nda konser coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Şeyh Cemil Nardalı Konağında konser coşkusu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 11:36

Şeyh Cemil Nardalı Konağı'nda konser coşkusu

Haberin Devamı

ADANA BüyükÅŸehir Belediyesi, Milli Mücadele yıllarında askeri karargah olarak kullanılan, kenti ziyaretindeÂAtatürk'ün misafir edildiÄŸi Åžeyh Cemil Nardalı Konağı'nda konser etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirdi.
Akkapı Mahallesi sakinleri, tarihi konağın bahçesinde oluşturulan sahnede Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları, sevilen parçaları seslendirdi. Ellerinde Türk Bayrakları ile sanatçıların şarkılarına eşlik eden Adanalılar, duygu yüklü bir akşam geçirdi.
7 YIL ÖNCE RESTORE EDİLDİ
Çukurova yöresinde Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında mücadele veren Şeyh Cemil Nardalı'nın Akkapı Mahallesi'ndeki konağı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğünce 1993'te koruma altına alındı. Adana Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı mimarisi özelliği taşıyan ve defineciler tarafından zaman zaman tahrip edilen konağı 7 yıl önce devralıp, aslına uygun şekilde restore etti. Cumbalı tarihi bina, arka bahçesindeki hamam ve Kurtuluş Savaşı'nda cephanelik olarak kullanılan ahşap yapı dışında konak ziyarete hazır hale getirildi.

ADANA, (DHA)

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!