Seydişehir Belediyesi’nden Kırsal Mahallelere Spor Tesisi

Güncelleme Tarihi:

Seydişehir Belediyesi’nden Kırsal Mahallelere Spor Tesisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 12:20

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İLÇEDEKİ KIRSAL MAHALLELERE SPOR TESİSLERİ KAZANDIRILIYOR.

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kırsal mahallerdeki gençlerin spor yapabilecekleri ortamlar oluşturuyor.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, her yıl mahalleler arası kurumlar arası başkanlık turnuvalarının düzenlendiğini, fakat gençlerin yaşadıkları mahallelerde antrenman yapabilecekleri, stres atabilecekleri tesislerin olmadığını belirterek, belirli noktalara spor tesisi yapılması noktasında talimat verdi.
Birçok mahallede yapay çim sahaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Tutal, “Gençlerin boş vakitlerinde enerjilerini spor yaparak harcaması, faydalı bir şekilde kendilerini geliştirebilmesi için ortamlar oluşturuyoruz. Gençler sporu çok seviyor. Biz de onlar için spor tesislerimizin sayısını arttırıyor, faaliyetlerimizi geliştiriyoruz. Bireyin başarılı olabilmesi için sağlıklı bir vücudu olması gerektiğini unutmamalıyız” dedi.
Seydişehir’in kırsal mahalleleri Ketenli, Dikilitaş, Bostandere, Gevrekli, Ortakaraören, Boyalı, Çavuş ve Saadetler mahallesinde spor tesisi inşatlarının başladığı tesislerde gençler futbol, voleybol antrenmanlarını yapabilecekler. 26X48 metre ebatlarında sentetik çim saha ile hazırlanan spor tesislerinin etrafı 5,5 metre yüksekliğinde tel örgü ile kaplanıp üstü file ile örtülecek. Sahaların yapımı Seydişehir Belediyesi’nin kendi imkanlarının yanı sıra Spor Toto Teşkilatı tarafından da desteklendiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!