Seydikemer'de Yaşlı Yaşam Evi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Seydikemerde Yaşlı Yaşam Evi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 10:23

Seydikemer'de Yaşlı Yaşam Evi açıldı

Haberin Devamı

 

Ergün TOS/SEYDİKEMER, (DHA) - MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Elim Elimde Derneği işbirliği ile hazırlanan Yaşlı Yaşam Evi törenle açıldı.

Seydikemer'in Gerişburnu Mahallesi'ndeki Yaşlı Yaşam Evi'nin açılış törenine Vali Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Elim Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 6 yaşlının konaklayabileceği evin eşyaları merkezi İstanbul'da bulunan Elim Elimde Derneği tarafından yaklaşık 35 bin lira harcanarak alındı. 3 yaşlının açılışla birlikte konaklamaya başladığı ev, Türkiye'deki 40, Muğla'daki 2'nci Yaşlı Yaşam Evi oldu. Evin kira bedeli ve personel giderlerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanacağı kaydedildi.

'YAŞLILARA EV ORTAMINDA BAKILACAK'

Açılış töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla'da ilk Yaşlı Yaşam Evi'ni Fethiye'de, ikincisini ise Seydikemer'de açtıklarını söyledi. Hedeflerinin yaşlılar ve engellilere ev ortamında bakmak olduğunu anlatan Akkuzu, "Huzurevi yaşlılarından 60 yaş ve üstü kendi hizmetini görebilenler ev ortamında komşularla iç içe hayatlarını devam ettirecek. Önemli olan toplumla iç içe olması, gündelik hayatlarını bu şekilde ev ortamında sürdürmesi. İhtiyaç sahibi insanlara hizmet kimsesiz çocuklara barınak olan 'Sevgi Evleriyle' başladı. Engellilere yönelik açılan 'Umut Evleri'yle devam etti. Bugün bu halkanın bir parçası olan 'Yaşlı Yaşam Evi'ni açmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

'YAŞLILAR YAŞAYAN TARİHİMİZ'

Yaşlıların milletin yaşayan tarihi olduğunu belirten Vali Yardımcısı Salih Gürhan, "Yaşlılar bize milletimizin emanetidir. Onlar bizim baş tacımız. Onların sorunlarıyla çok yakından ilgilenmeye çalışıyoruz. Onlar milletimizin hafızası, yaşayan tarihleridir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek, törene katılan Elim Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi'ye teşekkür plaketi verdi. Günün anısına hazırlanan pasta, yaşlılarla birlikte Hülya Çiçek tarafından kesildi. Seydikemer Müftüsü Ali Can'ın okuduğu duanın ardından alkışlarla açılış kurdelesi kesilen Yaşlı Yaşam Evi'nin odaları gezildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!