Yeni başlayanlar için couchsurfing!

Couchsurfing ile konaklamalarınızı bedavaya getirebilirsiniz. Bu, seyahatinizin maliyetini önemli ölçüde düşürür. Ancak dikkat! İşin ihmal edilmemesi gereken püf noktaları var.

Haberin Devamı

Önce bilmeyenler için ne olduğunu anlatarak başlayayım. Couchsurfing, seyahatinizde bir başkasının evinde, daha doğrusu kanepesinde konaklamayı mümkün kılan bir dijital platform. Bu misafirperverliğin karşılığında bir ücret de ödemiyorsunuz. 4 milyon kullanıcısı, 400 binden fazla ev sahibi olan bir yapıdan bahsetmemizin temel nedenlerinden biri de söz konusu tasarruf imkanı. Ancak bu deneyimin en verimli şekilde geçmesi için bazı dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut. Bu hafta onlara bakıyoruz. İyi pazarlar!

Yeni başlayanlar için couchsurfing

Araştırmanızı iyi yapın: Hem huzurlu bir seyahat hem de güvenliğiniz için ev sahibinizi seçerken kılı kırk yarın. Cinsiyet, yaş, lokasyon gibi parametrelerle filtreleme yapabilirsiniz. Referanslarının kuvvetli olmasına da dikkat. Küçük bir hediye götürün: Ev sahipleri kural gereği konuklardan para isteyemiyor. Ancak bir jest olarak küçük bir hediye götürmenizi öneririm. Buradan gidiyorsanız lokum, Türk kahvesi fincanı gibi hediyeler tercih edebileceğiniz gibi host’un profilinde yer alan ilgi alanlarına göre bir seçim yapmanız da mümkün.

 

 

Haberin Devamı

Açık fikirli olun: Büyük bir ihtimalle farklı bir ülkeye gidiyorsunuz, beraberinde farklı kültürde insanlarla tanışacak, onların evlerine misafir olacaksınız. İşler sizin hayal ettiğinizin dışında gelişebilir, düzen sizin alıştığınızın dışında olabilir. Farklılıklara açık olmakla ilgili kaslarınıza yatırım yapın.

Arkadaş canlısı olun: Karizmatik ve gizemli olma işini sıkıcı ofis toplantılarına saklayın. Ev ahalisi ile kuracağınız iyi diyaloglar yaşayacağınızın deneyimin kalitesi açısından çok kıymetli. Araştırmanızı yaparken bunu da göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca yabancı bir diyarda yerli birinin önerileri paha biçilemez bir değerdir. Turist tuzaklarıyla dolu yerlerdense gizli kalmış harika bir kafeyi keşfetme şansınız olabilir.

Haberin Devamı

Yeni başlayanlar için couchsurfing

Arkanızda iz bırakmayın: Yatağınızı toplayın, bulaşığınızı yıkayın, çöpünüzü atın. Kendi evinizde bunları günü gününe yapmaya alışık olmasanız bile. Para ödemiyor olabilirsiniz ama ev sahibine saygı ve minnettarlığınızı bırakabilirsiniz. Öte yandan düşüncesiz bir couchsurfer olarak reputasyon yapmanız sonraki seyahatlerinizi zora sokabilir.

 

 

Siz de davet edin: Seyahatinizin sonunda, -büyük bir sıkıntı yaşamadıysanız- siz de ev sahibinize kendi kanepenizi teklif edebilirsiniz. Bunun yarım ağızla olmamasına dikkat ederek.

Yazarın Tüm Yazıları