GeriSeyahat Almanya'nın en güzel 10 sokak lezzeti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Almanya'nın en güzel 10 sokak lezzeti

Almanya'nın en güzel 10 sokak lezzeti

Dünya mutfakları arasında büyük öneme sahip olmayan, hatta çoğu zaman İngiliz mutfağıyla birlikte tiye alınan bir mutfak Alman mutfağı... Ülkenin soğuk havası Alman mutfağını silikleştirirken bazı yemeklerde de harikalar yaratmalarını sağlamış. İşte mutlaka denemeniz gereken Almanya'nın 10 sokak yemeği...

Bratwurst

Almanların sosisi meşhur biliyoruz ama daha çok Frankfurter'i tanıyoruz. Bratwurst dana ya da domuzdan yapılan beyaz bir sosis çeşidi. Fümelenmiş halini de tadabileceğiniz 15 cm'e varan uzunluktaki bu sosisi her şehrin en kalabalık meydanında bizim tost ve sosisli büfeleri gibi bratwurst satan büfelerde ayaküstü yiyebilirsiniz. Yuvarlak ekmeklerin (Brötchen) arasında bol hardalla sunulan bratwurstun fiyatı da çok uygun, 2-3€'ya yemek mümkün.

Almanyanın en güzel 10 sokak lezzeti

 

 

Kartoffelsalat

Almanya'nın en meşhur yan yemeği Kartoffelsalat patates salatasının Almancası ama bizim bildiğimiz çeşidine pek benzemiyor. Bol mayonezli ve hardallı, az yeşillikli bu patates salatası bratwurst büfelerinde sosislerin yanında satılan neredeyse tek yiyecek. Café ve restoranlarda çoğu et yemeğinin yanında bulmak mümkün.

Almanyanın en güzel 10 sokak lezzeti

 

 

Currywurst

Sokak yemeklerinde sosise sıkça yer veren Almanların bir başka lezzeti de currywurst. Pişirildikten sonra körili bir ketçaba bulanan sosislerin üzerine yine köri serpiliyor ve kağıt tabaklarda müşteriye sunuluyor. Hem lezzeti hem de 2-3€’luk fiyatı ile gönülleri kazanıyor.

Almanyanın en güzel 10 sokak lezzeti

Bratkartoffeln

Almanların arabadan sonra en büyük başarıları patates yemekleri olabilir. Almanya publarının çoğunda yediğiniz yemeğe eşlik edecek yan tabak genellikle bratkartoffeln. Haşlanmış patateslerin soğan ve bacon ile tavada iyice kızartılması ile yapılıyor. Sonuç öyle lezzetli oluyor ki yemeği götür patateslerden daha çok getir demekten alamıyor insan kendini.

Almanyanın en güzel 10 sokak lezzeti

 

 

Fischbrötchen

Fischbrötchen Kuzey Almanya'nın çok sevilen balık sandviçleri. Kuzey denizlerinin bol yağlı balıklarının fümelenmiş ya da kurutulmuş hallerinin yanında, panelenmiş ve kızartılmış balıklardan da yapılıyor. Bir yandan balık sandviçlerini yerken, diğer yandan da "Şimdi İstanbul'da olmak vardı, köprüde balık ekmek yemek" diye mırıldanmak mümkün.

Almanyanın en güzel 10 sokak lezzeti

 

 

Bretzel

İçi simit dışı çubuk kraker kıvamında olan milli Alman pastane ürünü. Pastanelerde (Bäckerei) satıldığına şahit olacağınız bu dev hamur işleri, simidin yerini tutmasa da hem çok doyurucu hem de yolda kahvaltı yapmak için ideal. Pastanelerde bretzelden yapılmış çeşit çeşit sandviçlere de rastlamanız mümkün.

Almanyanın en güzel 10 sokak lezzeti

Schnitzel

Almanya'da bir kez yedikten sonra bu schnitzelse bizim daha önce yediklerimiz ne diye düşünmeniz işten bile değil. Türkiye'de genellikle tavuktan yapılan schnitzelin dana etinden yapılmış halini yemeden Almanya'dan dönmeyin. İncecik dövülmüş dana eti, kıtır kıtır panelenerek hafif bir yağda kızartılıyor ve ortaya mükemmel bir sonuç çıkıyor.

Almanyanın en güzel 10 sokak lezzeti

 

 

Schwarzbrot

Türkçesi ile kara ekmek, Almanya'nın dünyaya armağanı meşhur ekmekleri. İçi ıslak 24 saatte uzun uzun pişen bu ekmek hafif karamelize bir tada sahip. Genellikle arpa unundan yapılan bu ekmeğe bol ay çekirdeği ekleniyor. Otelinizde sabah kahvaltısında görüyorsanız denemeden geçmeyin.

Almanyanın en güzel 10 sokak lezzeti

 

 

Schwarzwälder Kirschtorte

Almanya'nın Kara Orman Bölgesinin adıyla anılan bu muhteşem pasta pamuk yumuşaklığında kakaolu kekin arasına kat kat bölgenin özel vişne şurubu, vişne ya da kiraz ve krema sürülmesi ile yapılıyor.

Almanyanın en güzel 10 sokak lezzeti

Uzakdoğu Yemekleri

Almanya Uzakdoğu mutfağının çok iyi örneklerini deneyebileceğiniz bir ülke. Çin ve Japon mutfaklarının yanı sıra ülkemizde çok örneğini bulamadığımız Thai ve Vietnam mutfağının güzel örneklerini bulmak mümkün. Bütçenize göre Asya füzyon mutfağını deneyebilir ya da gençlere hitap eden Asya fast-food restoranlarında Uzakdoğu lezzetlerini tadabilirsiniz.

Almanyanın en güzel 10 sokak lezzeti

False