Yeni alana en az 4 saat önce gitmek lazım

İstanbul Havalimanı’na en kolay nasıl gidilir? Hangi yollar kullanılır? Kaç saat önce terminalde olmak lazım? İşte yeni havalimanı tüyoları...

Haberin Devamı

Büyük taşınma operasyonuyla birlikte Atatürk Havalimanı’na veda ettik. Yeni havalimanına toplu ulaşım veya aracınızla gidecekseniz önden mobil uygulamaları kullanmanızı tavsiye ederim. Terminalin büyük yapısı nedeniyle önerim dış hatlarda, özellikle de ABD gibi ek güvenlik uygulanan ülkelere uçuyorsanız en az 4 saat önce gitmeniz.

Kendi aracınızla gidecekseniz...

İstanbul’un farklı noktalarına göre havalimanı mesafesi ortalama 35-45 km. arası değişiyor. Asya Yakası’ndan gidenler Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanıp Kuzey Marmara Otobanı üzerinden ulaşabilir. Alternatif ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçip Kemerburgaz-Göktürk bağlantısından geçiş. Keza Taksim, Beşiktaş tarafından gelecekler de bu yolu kullanabilir.

Otoparkın saati 19.5 TL

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, 15 Nisan’a kadar otoparkları ücretsiz olarak yolcuların kullanımına sunuyor. Sonrasında ise DHMİ’nin hazırladığı tarifede bir saatlik kapalı otopark ücreti 19.5 TL, açık otopark ise 15 TL. Uzun süreli kalış için paket alabilirsiniz. Örneğin 4 gün 173.5 TL.

HAVAİST seferleri başladı

Toplu ulaşımda ana yükü İETT otobüsleri ile yine İETT’nin işlettiği HAVAİST’ler çekecek. İETT seferleri Mecidiyeköy, Halkalı ve Atatürk Havalimanı’ndan yolcu başına iki tam bilet karşılığı yapılıyor. HAVAİST otobüsleri ise Kozyatağı, Mecidiyeköy, Taksim, Yenikapı, Atatürk Havalimanı, Halkalı ve TÜYAP Beylikdüzü’nden kalkıyor. Mesafeye göre bilet fiyatı 16 ila 30 TL arasında. İstanbul Yeni Havalimanı’na taksi ile gitmek isterseniz trafik, alternatif yollar veya köprü-otoban ücretleri hariç Taksim’den 137 TL, Bakırköy’den 144 TL, Avcılar’dan 147 TL ve Kadıköy’den 168 TL tutuyor. Dönüşte havalimanı taksisini kullanabilirsiniz.

Gitmeden check-in yapın

Terminal, tek bir çatı altında devasa bir yapı. Gidişte ilk iki kapı iç hat, diğer dört kapı da dış hat olarak kullanılıyor. Havalimanına gitmeden önce check-in işlemlerini yaptırmanızda fayda var.

Bagaj arabası 5 TL

Bavullarınızı taşımak için bagaj arabaları terminal girişinde duruyor. 5 TL karşılığında alabilirsiniz. Para iadesi için arabaları tekrar terminal kapısına getirmeniz gerekiyor.

UYGULAMAYI İNDİRİN

Eğer akıllı telefona sahipseniz İGA tarafından hazırlanan uygulamayı indirebilirsiniz. Aracınızı hangi otoparka bıraktığınızdan uçuşları takibe, içeride yönlendirmeye kadar uygulama farklı bilgileri yolculara anlık olarak sunuyor.

Yazarın Tüm Yazıları