Derin bir nefes alın ve gözlerinizi kapayın...

Kulaklığınızı takın, kabin eğlence sistemindeki ‘meditasyon’ kanalını seçin. 10 bin metrede gözlerinizi kapatın. Tüm dertlerinizi yüksek irtifada bırakacaksınız...

Haberin Devamı

Virgin Australia Havayolları, uçakta meditasyon yapmak isteyen yolcularına özel bir hizmet başlatıyor. ‘Smiling Mind-Gülümseyen Zihin’ adı verilen programın tanıtımını, Virgin Grubu’nun CEO’su Sir Richard Branson üstlendi. Sydney’den havalanan VA9002 sefer sayılı uçuşta 65 özel konuk, 10 bin metrede meditasyon yaptı. Uçuş sırasında yolculara sıcak havlular dağıtıldı. İsteyenlere ‘el masajı’ yapıldı. Işıktan rahatsız olan yolcular göz maskesi taktı. Konsantre olmak isteyenler kulaklık yardımıyla havayolunun eğlence sisteminden meditasyon müzikleri dinledi.

Bu hizmet gelecek yıldan itibaren Virgin’in Avustralya merkezli havayolu şirketinde verilmeye başlayacak. Havayolunun hedefi, uçuş korkusu olan yolcuların bunu meditasyon ile yenmelerini sağlamak. Yapılan araştırmalar, uçak yolcularının önemli bölümünün ciddi korku yaşadığını ortaya koyuyor. Kimi işi yüzünden sürekli uçmak zorunda, kimi ailesinden çok uzakta... Korkanlar büyük bir iç savaşla havalimanına gidiyor, uçağa biniyor. Tüm uçuşu koltuk kollarına sıkı sıkı tutunarak tamamlıyor. Her uçuş bir işkence haline geliyor.
İşte böyle uçuş korkusu olanlar, gelecek ocaktan itibaren Virgin Australia’dan bilet alırken bu bilgiyi havayolu ile paylaşacak. Bu bilgi, yolcu listesiyle birlikte kabin memurlarına iletilecek. Hostesler uçuş korkusu olan yolcuları dikkatle izleyecek, yardımcı olacak.
İsteyenler cep telefonlarına ‘Smiling Mind’ uygulamasını indirebilecek. Uçuş boyunca ister kabin eğlence sisteminden, ister mobil uygulamadan, meditasyon yapmayı kolaylaştıran müzikler ile rahatlatıcı bilgiler dinleyecek.

Nasıl yapılır?

Uçakta meditasyon yapmak birçok uzman tarafından tavsiye ediliyor. Önce derin bir nefes alın. Sonra gözlerinizi kapatın ve konsantre olun. Artık meditasyon yapmaya hazırsınız.

Kendinizi güvende hissetmeye çalışın. Her nefesinizde ‘sakinim’ deyin. Yavaş yavaş kalp atış hızınız yavaşlayacak. Zihninizde bir sakinleşme hissedeceksiniz.

Aklınıza uçuşla ilgili kötü senaryolar getirmeyin. Kötü düşüncelerden uzaklaşın. Beyninize olumlu düşünceleri sunun. Kötü düşüncelerden uzaklaştıkça hafiflediğinizi hissedeceksiniz.

Bu uçuşu niye yaptığınızı düşünün. Örneğin uzun zamandır hayal ettiğiniz bir seyahate mi gidiyorsunuz? Neler yapacağınızı hayal edin. Güçlükleri nasıl aşacağınızı düşünmek, motivasyonunuzu artırır.

Her zaman kendiniz için birkaç dakika ayırın. “Etraftakiler ne der” diye düşünmeyin. Gözlerinizi kapattığınız için muhtemelen çevrenizde oturan diğer yolcular uyuduğunuzu zannedecektir.

Yazarın Tüm Yazıları